Caută
Close this search box.

Mii de protestatari sunt în această seară în Piaţa Victoriei, după decizia CCR în cazul Kovesi: CCR – ruşinea ţării

Mii de români protestează în Piaţa Victoriei, în urma deciziei Curţii Constituţionale în cazul procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

FOTO: realitatea.net

Manifestanţii scandează „Hoţii”, „Jos comunismul”, „PSD, ciuma roşie”, au afişat pancarte cu mesaje referitoare la judecătorii Curţii, dar şi la actuala putere: ”CCR – ruşinea ţării”; ”Noi suntem cei care nu apărăm infractorii”; ”Toader şi Dorneanu şi-au trădat iar neamul”; ”CCR, sluga PSD”.

La un moment dat, mai mulţi protestatari au forţat cordonul jandarmilor, au traversat carosabilul şi au ajuns pe trotuarul din faţa Palatului Victoria, scandând „Jandarmeria apără hoţia”, potrivit Mediafax. Unii manifestanaţi s-au aşezat pe asfalt, iar jandarmii au încercat să îi împingă înapoi de pe suprafaţa carosabilă.

La un moment dat, circulaţia dinspre bulevardul Aviatorilor şi Lascăr Catargiu a fost oprită.

Sute de oameni au ieşit în stradă la Timişoara, Iaşi şi Braşov

Sute de oameni s-au adunat, miercuri seara, în Timişoara, Iaşi şi Braşov pentru a protesta faţă de decizia CCR în cazul Laurei Codruţa Kovesi.

Protestatarii cer alegeri anticipate şi spun că CCR nu poate obliga preşedintele să o revoce pe şefa DNA.

La 21.30, numărul persoanelor care protestează în centrul Timişoarei s-a dublat, ajungând la aproximativ 500, iar în Sibiu sunt peste 200 de oameni la o manifestaţie pe străzile oraşului, potrivit Mediafax.

Cei 500 de manifestanţi din Timişoara au pornit într-un marş prin Piaţa Victoriei, până la Catedrala Mitropolitană şi înapoi pe platoul din faţa Operei, încurajând oamenii aflaţi la terase să li se alăture.

“Dacă vă pasă, nu staţi la terasă”, “Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi”, “Refuz, rezist, sunt anticomunist” sau “Vrem justiţie, nu corupţie” sunt câteva dintre mesaje.

Un răspuns

  1. Câteva mi de bucureșteni sunt așteptați în stradă! Si au fost aprox 2000! Ce mama dracului mai vrem? Stati in casa si pe urma bociti ca este rău. Alegeti-o pe firea si bociti ca nu este bine. Sa va fur in morti voștri de bucureșteni de cacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri