Caută
Close this search box.

Nebunia care închide băncile la 11.500 km distanță

Fenomenele sociale incredibile din jurul nostru au o sorginte pe cât de puțin bănuită, pe atât de paradoxală. Există undeva în lume o adevărată religie care provine din sport. Mai bine zis din fotbal. Singurii locuitori din lume a unei țări care a cucerit de 5 ori (!) Cupa Mondială la fotbal (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), brazilienii nu vor să rateze niciun un meci al echipei naţionale de fotbal la ”mondialul” din 2018, găzduit de Rusia. Chiar și băncile au fost autorizate oficial să-şi închidă porţile, unele parțial altele aproape total, în zilele cu meciuri ale selecționatei ”auri-verde”, adică în ecelbrul echipament galben și verde..

Banca Centrală a Braziliei (BCB) a stipulat într-o circulară dată publicităţii miercuri că agenţiile bancare „vor putea să-şi modifice orarul de funcţionare cu publicul în zilele meciurilor echipei naţionale la Cupa Mondială”. Legea braziliană obligă în mod normal normal băncile să fie deschise publicului cel puţin cinci ore, o durată minimală redusă excepţional la patru ore pentru ca angajaţii să poată urmări isprăvile lui Neymar şi Marcelo  în Rusia. Așadar, marea și frumoasa nebunie a fotbalului va închide băncile tocmai la circa 11.500 km, cam cât măsoră distanța aeriană între Moscova și Rio de Janeiro.

Majoritatea băncilor braziliene deschid de obicei între 10:00 şi 16:00, dar ele vor închide cu siguranţă mai devreme miercuri 27 iunie, pentru ultimul meci al Braziliei din faza grupelor, cu Serbia, în jurul orei locale 15:00.

În cea mai titrată ţară din istoria Cupei Mondiale de fotbal, cu cinci trofee cucerite (ăntre care 3 ale generației marelui Pele, Edson Arantes do Nascimento), străzile sunt adesea goale în timpul partidelor echipei naţionale.

Turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia se va defăşura între 14 iunie şi 15 iulie. (foto Futebol na Veia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri