Caută
Close this search box.

„Nu mă atinge-mă/Touch Me Not”, un workshop therapeutic premiat cu Ursul de Aur la Berlin

O nouă ediţie din acest an a Intersecțiilor de miercuri  va avea loc pe 9 mai, de la ora 19.30, la Rezidența BRD Scena9 – Hotspot Cultural BRD unde vor fi în dialog „face to face”  scriitoarea Ana Maria Sandu și invitata ei, Adina Pintilie, regizoarea filmului „Nu mă atinge-mă/Touch Me Not”, premiat cu Ursul de Aur la cea de-a 68-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin.

„Nu mă atinge-mă”, scris de Adina Pintilie, este o investigaţie asupra dorinţei cronice a omului de atingere, de contact, în diversele sale faţete. O femeie şi doi bărbaţi, în căutarea intimităţii. Singurătăţile lor se întâlnesc din întâmplare sau nu, într-o încercare deznădăjduită de a avea contact. “Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale, “Nu mă atinge-mă” este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane”, ne-a informat ICR Berlin.

Filmul prezintă oameni care tânjesc după intimitate, dar se tem de ea în acelaşi timp. „Este o luptă interioară. Titlul este o contradicţie între nevoia de intimitate şi frica de ea. Este o imposibilitate gramaticală, dar asta este ideea” ne-a spus Adina Pintilie

Ne bucurăm să o avem ca invitată pe Adina Pintilie în cadrul Intersecțiilor de Miercuri, într-un dialog despre ce înseamnă să faci lucrurile diferit și cum este să câștigi premiul cel mare la Berlinale pentru lung-metraj de debut”, spune Georgiana Nica, Junior Brand Communication Manager BRD – Groupe Société Générale.

Adina Pintilie e o regizoare pentru care căutările sunt extrem de importante. Dacă ar fi să găsesc un singur cuvânt care să i se potrivească, aș zice experiment. Înainte de «Nu mă atinge-mă» a făcut câteva scurtmetraje și documentarul «Nu te supăra, dar…». Nu întâmplător, de numele ei se leagă și Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF). O să vorbim la Intersecțiile de miercuri despre ce înseamnă să fii atipic, despre câtă determinare îți trebuie să duci la capăt niște proiecte despre care ceilalți îți pot zice că sunt imposibile, despre intimitate, frică și fidelitatea cu care camera poate traduce ce simțim”, spune Ana Maria Sandu.

Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie – septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021. Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă – fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, antropologul Vintilă Mihăilescu, artistul Ștefan Câlția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri