Caută
Close this search box.

Nu vei vrea să-i mai consumi niciodată! Tăiţeii la plic, un pericol imens pentru sănătate

Tăiţeii la plic sunt mai periculoşi decât doi hamburgeri. Au aceeaşi cantitate de sare, cu mult peste doza zilnică recomandată de 5 grame. De altfel, românilor le place sarea-n bucate. Consumă, în medie, peste 12 grame pe zi. În exces, condimentul cauzează boli cardiovasculare, responsabile pentru 60 la sută din decesele din ţară.

Convenabilă şi considerată de mulţi mai sănătoasă decât mâncarea de la fast-food, supa la plic este extrem de dăunătoare pentru sănătate.

Tăiţeii folosiţi la supa instant sau cipsurile.ambele conţin sare. Însă, dacă ne uităm cu atenţie pe etichetă observăm că aceştia conţin chiar şi de opt ori mai multă sare comparativ cu o pungă de cipsuri.

Iar conţinutul de sare nu este singurul pericol. Aceşti tăiţei instant sunt alimente extrem de dezechilibrate. În primul rând aportul de grăsime saturată este foarte mare, făina din care este făcută este biciuită, albită în clor, tratată cu o serie de substanţe precursori din materiale care se produce petrolul.

În România, consumul de sare a ajuns la peste 12 grame zilnic. Adică 150% din doza recomandată.

Tot aici, se înregistrează anual peste 18.000 de decese din cauza bolilor cardiovasculare apărute în urma consumului excesiv de sare. Aproape şapte mii dintre ele sunt accidente vasculare cerebrale. La nivel mondial, sunt declarate anual 1,6 milioane de decese cauzate de consumul excesiv de sare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri