Caută
Close this search box.

Pe urmele SUA: Paraguay și-a inaugurat ambasada la Ierusalim

După ce SUA și-a inaugurat ambasada la Ierusalim săptămâna trecută pe 14 mai, astăzi a venit rândul Paraguay-ului să își deschidă propria ambasadă în noua capitală a Israelului, informează AFP.

Președintele Paraguayului, Horacio Cartes, a inaugurat luni, la Ierusalim, noua ambasadă a țării sale în Israel, făcând acest pas alături de Statele Unite într-un proces de ruptură diplomatică care îi tulbură pe palestinieni. Horacio Cartes și premierul israelian, Benjamin Netanyahu, au dezvelit împreună placa pentru noua reprezentare, situată într-un turn într-o zonă periferică din sudul Ierusalimului.

Paraguay-ul a devenit țara terță care a încălcat consensul internațional potrivit căruia ambasadele se vor afla în afara Ierusalimului, având în vedere statutul disputat al orașului și conflictul israeliano-palestinian continuu. Statele Unite au transferat ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim îndeplinind una dintre cele mai controversate promisiuni internaționale ale președintelui Donald Trump. Guatemala a făcut același lucru cu două zile mai târziu.

„Această decizie suverană este un eveniment istoric pentru prietenia puternică dintre Israel și Paraguay„, a spus Horacio Cartes, menționând că evenimentul coincide cu aniversarea a 70 de ani de la înființarea Statului Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri