Caută
Close this search box.

Personajele cheie din dosarul angajărilor fictive și-au recunoscut faptele, Dragnea susține că este nevinovat și acuză DNA

Liviu Dragnea, liderul PSD și președinte al Camerei Deputaților, pentru care DNA a cerut o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, acuză, după ieșirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Dragnea l-a spus ziariștilor că şi-a afirmat ”cu tărie” nevinovăţia în fața instanței pentru că nu a comis niciuna dintre faptele ”pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu”.

Atunci când ziariștii i-au atras atenţia că personajele cheie din dosar şi-au recunoscut faptele, Dragnea a afirmat că este posibil ca asupra acestora să se fi făcut presiuni.

Întrebat ce părere are despre pedeapsa de şapte ani şi jumătate de închisoare solicitată de procurori, Dragnea a spus: ”DNA-ul pentru mine vrea pe viaţă”, conform News.ro.

Liviu Dragnea a ieşit, ieri, după aproape şase ore, din sediul ICCJ, unde s-a judecat ultimul termen în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorma:”Pentru noi cei care suntem târâţi în aceast proces este o experienţă de viaţă pe care nu şi-o doreşte nimeni şi pe care nu o doreşti nici la duşmani. Sunt oameni care au fost acolo în sală şi care au vieţile distruse, au psihicul distrus”.

”Muncesc în folosul comunităţii de peste 20 de ani”

Întrebat dacă are conştiinţa împăcată, Dragnea a răspuns: ”Am afirmat cu tărie nevinovăţia mea, nu am comis absolut niciuna dintre presupusele fapte pe are DNA le-a aruncat în rechizitoriu”.

Răspunzând unei întrebări referitoare la posibilitatea de a presta muncă în folosul comunităţii, Dragnea a precizat: ”În ceea ce priveşte munca în folosul comunităţii, eu am fost foarte clar: Sper să nu se ajungă acolo, am solicitat achitare şi am mai spus că eu muncesc în folosul comunităţii de peste 20 de ani de zile”.

”Ăsta era subiectul? Că au recunoscut? Eu am avut trei acuzaţii care au fost demontate la şedinţa trecută chiar de către cele care m-au introdus în dosar”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Întrebat ce părere are despre pedeapsa de şapte ani şi jumătate de închisoare pe care procurorii DNA o cer pentru el în acest dosar, liderul PSD a susţinut că DNA ar cere ”pe viaţă” pentru el şi alţi lideri politici.

”DNA-ul pentru mine vrea pe viaţă, pentru mine şi pentru alţi lideri politici. Se doreşte să se continue cu aceste abuzuri, cu această justiţie făcută cu probe contrafăcute, cu ameninţări şi cu înscenări. Despre asta este vorba. Aşa cum am spus prea devreme, până la urmă instanţa decide”, a mai spus Liviu Dragnea.

ICCJ a amânat pentru 29 mai pronunţarea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care DNA a cerut condamnarea lui Dragnea la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual. De asemenea, procurorii au cerut anularea suspendării condamnării de doi ani din dosarul Referendumul.

Suspendarea procesului în cazul Bombonica Prodana

În cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorii au cerut suspendarea procesului, având în vedere că aceasta şi-a achitat partea de prejudiciu.

Liviu Dragnea, acuzat că ar fi intervenit pentru angajarea la DGASPC Teleorman şi menţinerea în funcţie a două angajate care lucrau de fapt la PSD, a fost audiat la instanţa supremă, în 21 martie, timp de aproximativ două ore şi a susţinut că fostul director executiv al Direcţiei Floarea Alesu, dar nici altcineva, nu l-a informat vreodată că cele două angajate nu ar merge la serviciu şi că ar încasa salariul fără să muncească. El a negat, de asemenea, că ar fi discutat cu Floarea Alesu despre organigrama DGASPC, spunând că organigrama şi rectificările bugetare ale instituţiei aveau proceduri riguroase, iar competenţa era a Consiliului Director.

Dragnea a fost confruntat în instanţă cu fosta directoare a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu. Ea a susţinut în faţa magistraţilor că l-a informat pe Liviu Dragnea imediat ce a aflat că cele două angajate care lucrau şi la PSD nu veneau la serviciu, la DGASPC, deşi primeau salariu, că a avut mai multe discuţii cu el despre cele două şi că liderul PSD i-ar fi spus să mai aibă răbdare pentru că situaţia se va rezolva şi să îi pună la muncă pe ceilalţi angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri