Caută
Close this search box.

Peste 200 de proiectile, descoperite într-un sat din Tulcea

Un număr de 227 de proiectile au fost descoperite în satul Baia, din Tulcea, în timp ce se făceau săpături pentru lucrări de construcție, fiind necesară intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu, a declarat că intervenţia pompierilor a fost îngreunată de ploaia torenţială.

„Până la acest moment, au fost identificate 225 de proiectile de calibru 75 de milimetri şi două proiectile de calibru 125 de milimetri. Cercetările vor fi reluate mâine dimineaţă. La faţa locului se va interveni şi cu un detector de metale pentru ca membrii grupării pirotehnice să asigure asanarea terenului de întreaga muniţie”, a menţionat Daciu pentru Agerpres.

Reprezentantul ISU Delta a mai spus că zona în care au fost identificate cele 227 de proiectile a fost delimitată şi va fi păzită pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

„Prin intermediul autorităţilor locale se va identifica un teren pentru amenajarea unui poligon improvizat în vederea distrugerii controlate a proiectilelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri