Caută
Close this search box.

Peste 90 de lucrări, semnate Ștefan Luchian, vor fi expuse la Muzeul Național de Artă

Peste 90 de pasteluri, acuarele şi desene semnate de Ştefan Luchian de-a lungul vieţii vor fi expuse la  Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, în perioada 19 mai – 23 septembrie, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la naşterea artistului.

În perioada 19 mai – 23 septembrie, expoziţia va putea fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Preţul unui bilet este de 10 lei, dar accesul este gratuit în prima miercuri din fiecare lună şi de Noaptea muzeelor (19 mai).

Lucrările din expoziţia „Ştefan Luchian, maestrul artei grafice româneşti” reconstituie cronologic şi pe tehnici parcursul pictorului şi contribuţia sa la dezvoltarea graficii autohtone într-o perioadă de descoperire şi definire a modernităţii româneşti.
Din selecţie face parte celebra copertă a primului număr al revistei societăţii Ileana, realizată sub influenţa Jugendstilului, precum şi o serie de lucrări pasteluri şi acuarele ce pregătesc unele dintre cele mai populare lucrări ale artistului, precum „Safta florăreasa”, „Portretul lui Moş Niculae cobzarul”, „Portretul doamnei Olivier”, Peisaje ca cele de la Brebu” şi, mai ales, popularele sale naturi statice cu flori.

Un loc aparte în expoziţia „Ştefan Luchian, maestrul artei grafice româneşti”  îl ocupă autoportretele pictorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri