Caută
Close this search box.

Ponta cere grup parlamentar: Societatea nu poate progresa scoţând în faţă analfabeţi; e calea spre dezastru

victor Ponta

Victor Ponta a lansat un nou partid politic – Pro România, alături de Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu,

El a criticat modul în care Liviu Dragnea conduce PSD şi propunând „un start-up party” fără „CEX-uri cu plauze furtunoase”.

Ponta afirmă că partidul Pro Români va depune săptămâna viitoare cerere pentru înfiinţarea unui grup parlamentar. În prezent, în respectiva formaţiune sunt 11 deputaţi şi senatori, a declarat el în discursul ţinut la evenimentul de lansare a agendei partidului Pro România.

De asemenea, fostul premier a susţinut că partidul, fondat de el, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, un „start-up party” cu orientare pro-europeană, va avea şi un candidat la alegerile prezidenţiale, despre care a spus că este în sală, fără însă a-l nominaliza.

„Niciodată după ‘89 România nu a avut la butoane un asemenea festival al mediocrităţii, al inculturii şi al incapacităţii profesionale. După episodul decembrie ’89, România nu a mai ajuns la spectacolul odios al obedienţei necondiţionate faţă de lider sau de partid. Ca şi în ‘89, aceasta este calea spre dezastru şi suntem toţi vinovaţi dacă nu luptăm să o schimbăm. Toti însă ne dorim ca România să se dezvolte şi putem să contribuim la asta. Orice companie care investeşte în România. Orice persoană care plăteşte taxe. Orice profesor care educă sau orice medic care vindecă. Orice sindicat care îşi apără membrii şi orice ONG care luptă pentru schimbarea situaţiilor existente. Orice funcţionar care trebuie să fie eficient în serviciul public şi nu doar obedient faţă de partidul care guvernează”, a spus Ponta în discursul său, presărat cu atacuri şi ironii la adresa PSD, conform News.ro.

O societate nu poate să progreseze scoţând în faţă analfabeţi politic, care se califică doar pentru că sunt obedienţi”, afirmă Ponta.

„Noi suntem pro şi nu contra. Am trăit şi am votat numai în paradigma războiului şi a contra ceva sau cineva. Contra străinilor, contra privatizărilor, contra PSD, contra Năstase, contra Băsescu. Acum contra statului paralel, a Băncii Naţionale, a multinaţionalelor sau a tinerilor care nu votează ce trebuie. Ura este singurul subiect al dezbaterilor publice de la televizor şi până în Parlament. Dacă toţi sunt contra, noi o să fim PRO”, a mai declarat Ponta.

sursa foto: b1tv

Pe toată durata evenimentului, în sală s-a aflat şi senatorul PSD Ecaterina Andronescu, care a plecat imediat după terminarea discursurilor. Presa a speculat faptul că ea ar putea fi candata Pro România la prezidenţiale.

Fără Dragnea şi echipa sa

Fostul premier susţine că este în discuţii cu mai mulţi foşti colegi din PSD, cărora le-a spus că Pro România este un partid de centru-stânga. Ponta a spus că, în cazul unei alianţe politice, cea mai potrivită alianţă ar fi cu PSD, dar fără Liviu Dragnea.

„Vorbesc în această perioadă cu foarte mulţi dintre foştii mei colegi de la PSD. Le-am spus foarte clar: Pro România este de centru-stânga, duce mai departe politici pe care le-am avut în anii trecuţi. Dacă se va pune problema unei alianţe politice, eu cred că cea mai naturală tot cu PSD, dar, sigur, fără domnul Dragnea şi echipa domniei sale şi atunci când au dreptate îi susţinem, când nu au dreptate îi criticăm”, a declarat Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri