Caută
Close this search box.

Ponta: E posibilă ruperea coaliției PSD/ALDE; Dăncilă, dusă aproape cu forţa în vizite externe unde se umple de ridicol

Victor Ponta, deputat independent, fost premier şi lider al PSD, nu exclude ruperea coaliției PSD-ALDE de către formațiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu.

Sper să se întâmple și pentru binele României”, a spus liderul formațiunii Pro România.

Astfel de zvonuri au apărut în ultima vreme în contextul în care președintele ALDE își dorește să candideze la prezidențiale și mai ales după achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în primă instanță pentru mărturie mincinoasă.

Este posibil acest scenariu. Sper să se și întâmple pentru binele României și al democrației. Ce va face dl Tăriceanu trebuie să-l întrebați pe domnia sa”, a spus Victor Ponta, la RFI.

Tot la RFI, Ponta îi răspunde lui Liviu Dragnea după atacul lansat de liderul PSD la adresa sa și a altui fost premier PSD.

”Dincolo de limbajul acesta care denotă din partea domnului Dragnea, în primul rând, faptul că e în panică, e speriat de ceva, domnul Dragnea a sabotat Guvernul meu, a sabotat și a făcut tot ce a putut ca Guvernul Cioloș să nu poată să guverneze bine. A dat jos în mod direct două Guverne, deci în ultimii doi ani și jumătate, din 5 guverne, 4 au fost sabotate și date jos de dl Dragnea pentru interesele sale personale și pentru că acele Guverne nu satifăceau interesele sale de bani, de afaceri și de protecție în fața legii”, a spus Victor Ponta.

Întrebat care ar fi temerile actualului președinte PSD și dacă printre ele se află și plecările recente din PSD, fostul premier a declarat: ”cu siguranță dosarele sale penale, dar și faptul că în PSD, din ce în ce mai mulți oameni nu pot fi cumpărați sau amenințați. Reacționează în felul în care l-ați văzut. Asta, până la urmă e un semn de disperare, ceea ce e bine”.

O „atitudine de șobolani”

Liviu Dragnea a declarat la Antena3 că doi foști premieri au o atitudine de șobolani și că nu vor strânge voturi pentru a trece de moțiunea de cenzură.

Până la urmă nu se dărâmă casa de la un șobolan sau doi șobolani”, a spus Liviu Dragnea, după ce patru parlamentari au plecat din PSD la Pro România. El s+a  și la moțiunea anunțată de PNL.

Fostul premierul Victor Ponta dă de înțeles la RFI că mai mulți parlamentari PSD i s-ar putea alătura formațiunii pe care o conduce alături de fostul ministru Daniel Constantin, Pro România.

Reacția vine după ce în ultimele zile, 4 aleși PSD au plecat la Pro România. E vorba de fostul ministru al Turismului Mircea Dobre, și de parlamentarii Gabriela Podașcă, Emilia Meiroșu și Cătălin Nechifor.

”Ceea ce Mircea Dobre a spus public este ceea ce îmi spun mie în privat cam toți pesediștii cu care mă întâlnesc – despre modul de conducere a lui Dragnea, despre faptul că și PSD, Guvernul și Parlamentul au fost confiscate și sunt folosite pentru interesele personale. (…) Cred că din ce în ce mai mulți și parlamentari, și lideri PSD vor avea curaj și vor veni alături de mine ca să salvăm ceea ce este de salvat”, afirmă Victor Ponta

El a comentat și gafele premierului Viorica Dăncilă. „Îmi este milă de această serie din care nu va putea ieși”, a spus Ponta, care spune că Viorica Dăncilă este „dusă aproape cu forța în vizite externe” unde „se umple de ridicol”.

Este o nemulțumire uriașă pentru modul de conducere și pentru impunerea doamnei Dăncilă, în special, atât ca prim-ministru, cât și ca președinte executiv al PSD. (…) Deși nu au curajul să o spună, în discuțiile private, eu discut cu toată lumea din PSD mai puțin cu dl Dragnea, toți sunt absolut consternați de faptul că PSD, dincolo de păcatele sale ideologice sau de comportament, a guvernat bine. Acum, dna Dăncilă, ca persoană, este categoric cel mai slab pregătit premier din ultimii 28 de ani (…) în fiecare zi dă motiv adversarilor să râdă de Dăncilă și suporterilor să se rușineze de ea”.

Ponta îl laudă pe Tudose

Victor Ponta îl laudă pe fostul premier Mihai Tudose că a avut curajul să declare că nu ar fi oportun un miting de susținere a Guvernului Dăncilă.

”Mihai Tudose a fost singurul care a spus ceea ce gândesc toți. Știți că dl Dragnea a mai anunțat că face un miting împortriva statului paralel, că face un miting pentru familia tradițională (…) așa și acest miting. Sigur, poate să-i oblige pe membrii PSD care au funcții în administrația de stat, că lucrează la primării, la Guvern, nu au ce să facă. Îi aduce dl Dragnea cu autocarul, stau puțin și o să plece. Nu ăsta e modul de manifestare când ești la putere. Oamenii așteaptă să guvernezi bine, ceea ce nu se întâmplă”, a mai spus Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri