Caută
Close this search box.

Ponta somează Guvernul Dăncilă cu o plângere penală pentru furt calificat, dacă suspendă contribuțiile la Pilonul 2

Victor Ponta, deputat independent, fost premier şi lider al PSD, somează Guvernul Dăncilă cu o plângere penală în cazul în care suspendă contribuţiile la pensia administrată privat, planificată pentru a doua parte a acestui an.

Ponta afirmă că nu este de acord ca Guvernul să bage mâna adânc în banii contribuabililor și afirmă că, dacă acest lucru se va întâmpla, va depune o plângere penală pentru infracțiunea de furt calificat.

Nu sunt de acord de principiu cu folosirea plangerilor penale in lupta politica ( ce a facut recent Orban am spus deja ca este o prostie) – pentru decizii politice ( bune sau proaste) se da socoteala in Parlament si la alegeri, scrie Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Cand vine vorba insa de banii MEI ( si ai dvs) acumulati la Pilonul 2 de pensii lucrurile sunt insa total diferite – acei bani NU sunt ai Statului ci au fost platiti de mine ( si de toti cei care aveau in 2006 sub 35 de ani) si imi apartin/ daca Guvernul ii va lua acesta nu este o decizie politica si fapta reprezinta infractiunea de furt calificat sanctionata de Codul Penal!

Daca se vor fura de catre Guvern banii MEI acumulati la Pilonul 2 voi depune si eu plangere penala pentru suma pe care am platit-o in fiecare luna din ultimii 12 ani . Plangerea va fi pentru suma acumulata in contul meu si impotriva tuturor celor care vor semna Ordonanta de Urgenta sau Proiectul de lege .

Am preluat functia de Prim Ministru in 2012 cand aveam mare neboue de bani sa platim salariile si pensiile taiate de Basescu si sa returnam imprumutul facut la FMI – dar niciodata nu am acceptat ideea ca am putea lua banii de la Pilonul 2 ca sa acoperim nevoile de atunci ( desi mi-a fost propusa chiar de catre oamenii care acum ii stau alaturi lui Liviu Dragnea)!

Dincolo de faptul ca este vorba de un furt de la milioane de oameni care muncesc cinstit in Romaniaeste si o distrugere a viitorului acestora ! Iar parintii nostri care traiesc din pensie nu sunt de acord sa ne ia cineva banii nostri din viitor ca sa le dea lor ceva acum sa le cumpere votul ! Spre deosebire de incompetentii populisti care au acum Puterea parintii nostri chiar ne iubesc si nu vor sa ne fure viitorul!

Update : am vazut declaratiile prin care Dragnea incearca sa stinga scandalul Pilonului 2 printr-o noua smecherie ( o propunere perversa si manipulatorie ) : oamenii sa aleaga daca sa mai cotizeze sau nu la Pilonul 2 / in acest caz insa #ProRomania va propune o solutie corecta si logica : daca mergem pe sistem optional sa am si dreptul sa renunt la Pilonul 1 si sa cotizez doar la Pilonul 2 – eu am mai multa incredere sa dau banii mei de pensie spre administrare unor fonduri private si transparente decat sa stiu ca se ocupa de ei Darius si Olguta ( si cred ca multi sunt ca mine) ! Deci optiunea de care vorbea Dragnea sa fie completa si fiecare roman sa decida unde isi pune banii de pensie ( la Pilonul 1 sau la Pilonul 2) cu conditia ca Statul sau administratorul privat sa fie transparent si sa nu dea voie niciodata Guvernului sa confiste acei bani!, conchide Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri