Potrivit calculelor făcute de portalul G7 primarul comunei Felcsút, prietenul premierului Orban Viktor, a devenit cel mai bogat om din Ungaria. Felcsút este localitatea natală a prim-ministrului maghiar. Primarul, Mészáros Lőrinc , a recunoscut că şi fondul privat de capital Konzum PE este în proprietatea exclusivă a lui şi a soţiei.

Portalul estimează că valoarea averii lui Mészáros se ridică la 280-300 de miliarde de forinţi (866 309 830 – 928 189 103 euro). Această statistică însă nu conţine acele proprietăţi estimate la zeci de miliarde de forinţi a magnatului care nu au fost listate pe bursă.

Prietenul lui Orban, mare om de afaceri maghiar

Mészáros Lőrinc este proprietar sau coproprietar a firmelor în domeniul agricol, hotelier, media, de construcţii industriale, deţine două echipe de fotbal (una în Slovenia) etc., informează RadorPremierul maghiar Viktor Orban i-a arătat omologului polonez o hartă a Ungariei Mari în care era inclusă şi Transilvania

Primarul din Felcsút acum 10 ani a fost un simplu instalator de conducte de gaze.. Cariera de om de afaceri a coincis cu preluarea puterii de către partidul Fidesz, condus de Orbán Viktor. În presa maghiară mai de mult au apărut supoziţii că adevăratul proprietar al averii lui Mészáros ar fi chiar premierul Orbán Viktor.

Până acum cel mai bogat cetăţean maghiar a fost Csányi Sándor cu o avere estimată de portalul Napi.hu la 260 miliarde de forinţi, iar de Forbes la 294 miliarde de forinţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =