Caută
Close this search box.

Primele zâmbete ale aurului în canotajul anului 2018

Canotajul în România înseamnă o sărbătoare a sportului și a spectacolului, înseamnă izbândă și medalii la toate nivelurile. La prima mare competiție internațională a anului 2018, Campionatele Europene pentru juniori, participarea românească a adus din nou a adevărată ploaie de medalii, 7 la număr, între care una de aur, 5 de argint și una de bronz.

Aurul de la Gravelines a adus așadar primele campioane europene sau mondiale (în cazul de față, europene) ale anului 2018 în canotajul românesc. Vor mai urma, la CE și CM de tineret și seniori, precum și la CM de juniori, mulți alți medaliați cu aur, așa cum s-a întâmplat și în 2017. Deocamdată, cele patru campioane europene, una mai talentată și mai frumoasă decât cealaltă, se numesc Cristina Druga, Laura Pal, Alexandra Ungureanu și Geanina-Dumitrita Juncanariu (în foto). Pe lângă aurul lor, România a mai cucerit 5 medalii de argint (dublu rame feminin si masculin, patru rame  masculin, patru vasle masculin si opt plus unu feminin), precum si un bronz (patru vasle feminin), al 8-lea echipaj prezent in finale, opt plus unu masculin, terminand pe locul 6. Iată-i pe finaliștii CE:

FEMININ
Tabita Maftei, Alina-Maria Baletchi (dublu rame) – argint
Cristina Druga, Laura Pal, Alexandra Ungureanu, Geanina-Dumitrița Juncanariu (patru rame) – AUR
Nicoleta Mustea, Ana Tincu, Gabriela Paraschiv, Georgiana -Simona Tataru (patru vasle) – bronz.
Amalia Bucu, Cristina Raileanu, Lorena Constantin, Georgiana Morosanu, Elena-Catalina Onciu, Teodora Mandrila, Alice-Elena Turcanu, Iuliana Timoc si Victoria Stefania Petreanu (opt plus unu) – argint.

MASCULIN
Florin Arteni-Fintinariu, Iulian Nestian (dublu rame) – argint
Gheorghe Morar, Denis Nichitean, Andrei Lungu, Alexandru-Laurentiu Danciu (patru rame) – argint.
Sebastian-Constantin Cirstea, Cosmin Carpea, Dumitru-Valentin Bucur, Dorin Simion (patru vasle) – argint.
Gheorghe Scripcaru, Daniel Gheatau, Valentin Munteanu, Alexandru Iliut, Florin Ceobanu, Robert Boboc, Ciprian-Robert Curuzan, Sandu Stefan si Andrei-Florentin Malis (opt plus unu) – finalisti, locul 6. Antrenor coordonator IOAN ȘNEP. (foto FR Canotaj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri