Caută
Close this search box.

Prinţul Harry și Meghan Markle se căsătoresc azi: Nuntă regală în Marea Britanie; ce titlu va avea Meghan Markle

Prinţul Harry al Marii Britanii şi Meghan Markle, actriţă din SUA, se căsătoresc astăzi, la Windsor.

Ceremonia religioasă va avea loc la Capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, unde prinţul Harry a fost botezat. Prinţii George şi Charlotte vor face parte din alaiul miresei care va fi condusă la altar de prinţul Charles.

La nuntă au venit, printre alții, actorii din serialul Suits în care a jucat Markle, jucătoarea de tenis Serena Williams, celebra vedetă de televiziune americană Oprah, actorul George Clooney și soția sa Amal, David și Victoria Beckham, actorul Idris Elba și cântărețul Elton John. De asemenea, sunt prezente două foste iubite ale Prințului Harry și frații și surorile mamei lui, Prințesa Diana.

Fluturând steaguri britanice şi scandând numele prinţului Harry şi al actriţei americane Meghan Markle, mii de fani s-au adunat în oraşul Windsor, sâmbătă, pentru nunta fastuoasă despre care se spune că va schimba imaginea de 1.000 de ani a monarhiei secolului 21, arată Digi24.

Milioane de persoane sunt aşteptate să urmărească la televiziune momentul în care nepotul reginei Elisabeta a II-a şi actriţa americană cunoscută din serialul „Suits” vor sosi la capela St. George a castelului Windsor, cel mai vechi şi cel mai mare castel locuit din lume, relatează Reuters, citat de News.ro.

Odată cu primele raze, mulţimi emoţionate s-au adunat în spatele barierelor special amenajate, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume speciale cu având imprimat drapelul britanic şi cu steaguri americane.

Ofiţeri de poliţie dotaţi cu arme semiautomate patrulează pe străzi şi supraveghează de pe acoperişurile din apropiere.

Peste 100.000 de fani sunt aşteptaţi să participe la ceremonia de la Windsor, aflat la 30 de kilometri în vestul Londrei.

Măsurile de securitate sunt stricte şi vizitatorii trebuie să treacă printr-un punct de control aflat în jurul castelului în care au domnit 39 de monarhi englezi din anul 1066.

Mireasa va sosi la biserică împreună cu mama sa, Doria Ragland, în vârstă de 61 de ani, cele două fiind găzduite noaptea trecută de un hotel de lux. Prinţul Harry a fost cazat la un alt hotel împreună cu fratele său şi cavalerul de onoare, prinţul William.

„Diferenţe ireconciliabile”

Meghan Markle, viitoarea mireasă a prinţului Harry, nu este la prima căsătorie. Actriţa americană a mai fost măritată doi ani cu Trevor Engelson, un producător de cinema şi televiziune.

Cei doi s-au cunoscut în 2004 şi au avut o relaţie de şase ani, înainte să se logodească în 2010. Nunta, în stil boem, a avut loc în 2011, în Ocho Rios (Jamaica), însă viaţa conjugală a durat puţin. Doi ani mai târziu ei au semnat actele de divorţ pe motive de „diferenţe ireconciliabile”, relatata ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres.

„Alteţa Sa Regală”

The Sun a publicat recent un material în care încearcă să răspundă la întrebarea cu privire la titlul de nobleţe care-i va reveni lui Meghan Markle după ce va intra oficial în familia regală britanică, după ce îi va spune „da” prinţului Harry la Capela St. George din cadrul Castelului Windsor.

Începând de astăzi actriţa Meghan Meghan va purta titlul de Alteţa Sa Regală Prinţesa Henry de Wales, preluând practic în întregime titulatura şi rangul soţului său. Eventualii copii care vor rezulta din această căsătorie vor purta titlurile de lord sau lady şi nu de prinţ sau prinţesă. Ei ar putea totuşi să poarte titulatura de prinţi printr-o decizie excepţională a reginei Elisabeta a II-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri