Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o, printre altele, de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Orban a spus că a depus o sesizare şi împotriva lui Liviu Dragnea, considerând că este o obligaţie morală a sa: „Nu am putut să mă fac că nu văd cum România este făcută praf de un clan de pigmei obişnuiţi să se joace în nisip cu lopăţica pe malul lacului Belina. Am depus această sesizare pentru că am considerat necesar ca cineva să sesizeze aceste fapte”.

Liderul PSD a calificat plângerea drept ”o tentativă de lovitură de stat”, ”o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern” şi a afirmat că orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni. Fostul premier Victor Ponta a atacat dur guvernul condus de Viorica Dăncilă, într-o intervenţie telefonică la RTV, de faţă cu Lia Olguţa Vasilescu. Criticile lui Ponta au venit în contextul plângerii penale pe care liderul PNL Ludovic Orban a depus-o împotriva premierului Dăncilă şi a preşedintelui PSD Dragnea.

”E o mare prostie ce a făcut Orban. Va dăuna PNL-ului! Guvernul se dă jos prin moţiune de cenzură. Nu trebuie să plece prin plângeri penale, ci prin moţiune de cenzură sau alegeri. Eu am plecat din funcţia de premier pentru că Dragnea a negociat cu Iohannis retragerea sprijinului politic pentru mine. Ăsta e un Guvern groaznic, de incompetenţi şi de trompete”, a spus Victor Ponta.

Ulterior, Lia Olguţa Vasilescu a intervenit, după ce Ponta şi-a încheiat intervenţia telefonică, şi i-a adus aminte că el era foarte bun prieten cu şeful SRI de la acea vreme, George Maior. ”Viorica Dăncilă e mai bărbat decât Victor Ponta, care şi-a dat demisia pe Facebook. Şi, nu e incompetentă, pentru că faţă de Ponta creşterea economică e de 7%”, a replicat Olguţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =