Caută
Close this search box.

Războiul Dragnea-Orban intră în faza tragicomediei: Liderul PSD aruncă în luptă termenul «antisemitism instituţional»

Războiul dintre Liviu Dragnea, liderul PSD, şi Ludovic Orban, preşedintele PNL, intră într-o noua fază: a tragicomediei.

Liderul PSD aruncă în luptă, cu mare uşurinţă, un nou termen: „antisemitism instituţional” şi arată spre Cotroceni.

Dragnea a declarat că plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă a fost concepută la Cotroceni şi, pe lângă alte prostii pe care le conţine, se poate vorbi de antisemitism instituţional, pentru că este statul Israel este tratat ca o putere străină cu care noi suntem în conflict.

Dragnea: Abordare KGB-istă

”Subiectul din ultimele zile, plângera penala depusă de Ludovic Orban. Se conturează ideea că aici vorbim, pe lângă alte prostii, de antisemitism instituţional. În momentul în care citim acea plângere, se vorbeşte de acuzaţii de înaltă trădare pentru un oficial care a avut întâlniri oficiale cu şefi de stat şi de guvern din altă ţară, dincolo de faptul că este o abordare KGB-istă, că este o abordare ceauşistă, că este o abordare securistă care ne duce cu gândul la agenturili străine, este tratat Statul Israel ca o putere străină cu care noi suntem în conflict.

După părererea noastră, este o acţiune care aduce deservicii majore României. Atât cei care au conceput această plângere penală, cât şi cel care şi-a asumat-o, dau dovadă de o mare iresponsabilitate. Sunt acuzaţi cetăţeni israelieni că sunt agenţi de influenţă, am văzut comentarii că ar fi spioni, fără niciun fel de responsabilitate, fără o minimă bază, fără niciun fel de dovadă sau probă. Înseamnă, pe acest precedent, că toţi consultanţii străini care au fost în România în ultimii ani şi care probabil că vor mai veni, aşa cum merg şi în alte ţări, sunt agenţi de influenţă şi cei care au lucrat cu ei pot fi acuzaţi de înalta trădare”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

El a spus că, astfel, orice oficial român, indiferent ce poziţie ocupă, care are un contact cu un cetăţean străin care poate ocupa o funcţie importantă din altă ţară poate fi acuzat de înaltă trădare.

”Asistăm a nu ştiu câta oară la o încercare de a da jos un guvern şi de a prelua într-un mod neligitim puterea din România, guvernarea, pentru că puterea încă mai este gestionată într-un mod necontituţional şi nelegal de unele instituţii, încercând să-i folosească pe unii procurori. Nu putem fi de acord ca un guvern să fie dat jos cu ajutorul procurorilor, în condiţiile în care nu există nici măcar o fărâmă de adevăr în ceea ce priveşte acuzaţiile respective, dincolo de caracterul aberant al plângerii în sine”, a mai declarat liderul PSD.

Întrebat la cine s-a referit  atunci când a vorbit despre cei care au conceput plângerea, Liviu Dragnea a răspuns că, în opinia sa, plângerea este concepută la Cotroceni, conform News.ro.

Memorandumul

Ludovic Orban, liderul PNL, a depus, joi, o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Plângerea – care a fost declinată către DIICOT – îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei.

Liviu Dragnea a susţinut că plângerea penală depusă de liderul PNL este ”o tentativă de lovitură de stat”, ”o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern” şi că orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri