Caută
Close this search box.

Scenariul groazei: benzina și motorina vor crește și mai mult

Scenariul groazei pentru șoferi și nu numai pentru ei. Benzina și motorina se vor scumpi din nou în perioada următoare. Asta deoarece preţul petrolului crește non-stop pe pieţele internaţionale. A depăşit astăzi pragul de 80 de dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2014 încoace, iar asta se reflectă imediat la pompă.

Comparativ cu toamna anului trecut, preţul unui litru de benzină este cu peste un leu mai mare. Atunci, benzina şi motorina puteau fi cumpărate cu aproximativ 4 lei şi 60 de bani pe litru. Acum, la pompă, prețul unui litru de benzină este de 5 lei și 69 de bani, iar prețul unui litru de motorină este de 5 lei și 82 de bani.„

Totul a pornit de la  reintroducerea supraaccizei la carburanţi şi creşterea cotaţiei la petrol. Barilul de petrol a crescut cu peste 7 procente doar în ultima lună, pe fondul informaţiilor din ultimele zile potrivit cărora Washingtonul ar putea să impună sancţiuni împotriva companiilor europene care fac afaceri cu Teheranul după retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iran. (foto economica.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri