Caută
Close this search box.

Sebastian Cucoş, şeful Jandarmeriei: Suntem singura ţară din Europa în care dumneavoastră manifestaţi aşa

usr

Comandantul Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, s-a aflat miercuri seară în Piaţa Victoriei din Capitală, acolo unde peste 1.000 de oameni au protestat după decizia Curţii Constituţionale, informează News.ro.

Comandantul Jandarmeriei, despre amenda pentru un surdo-mut: Nu îţi dai seama dacă strigă sau nu

Protestatarii l-au acuzat pe Sebastian Cucoş că primeşte ordin de la ministrul de Interne Carmen Dan să îi amendeze pe oamenii din Piaţa Victoriei şi i-au cerut să înceteze cu seria de amenzi abuzive.

Sebastian Cucoş, certat de manifestanţii #Rezist

Unul dintre manifestanţi i-a reproşat comandantului Jandarmeriei că forţele de ordine îi „vânează” pe protestatari, amintind de un moment în care abia ajunsese în Piaţa Victoriei şi a auzit în casca unui jandarmi numele său.

„Este normal să fim vânaţi? Să fim amendaţi pe nedrept pe bandă rulantă? (…) Terminaţi cu abuzurile astea”, a spus protestatarul.

Sebastian Cucoş: Cu siguranţă se blochează toată zona asta

În replică, Sebastian Cucoş a explicat că nu există un asemenea ordin şi a subliniat că el, în calitate de comandament al Jandarmeriei, nu are autoritate asupra forţelor de ordine în ceea ce priveşte amenzile şi nu le poate spune acestora pe cine să amendeze şi pe cine nu.

Cucoş a arătat spre Piaţa Victoriei şi le-a spus manifestanţilor că România este singura ţară în care se protestează în acest mod, referindu-se la blocarea unei întregi intersecţii, inclusiv a trotuarelor pe care pietonii nu mai pot trece, precum şi la repetatele conflicte între jandarmi şi protestatari.

„Cu siguranţă se blochează toată zona asta. Ce înseamnă libertatea persoanei de la o parte la alta? Suntem singura ţară din Europa în care dumneavoastră manifestaţi aşa. Uitaţi-vă aici, oamenii ăştia pot trece pe aici?”, a spus Cucoş.

Tensiuni

La un moment dat, câţiva protestatari s-au aşezat pe trotuarul din faţa Guvernului, iar jandarmii le-au explicat că nu pot sta acolo, existând riscul ca mulţimea să devină violentă şi să fie necesară intervenţia forţelor de ordine, ceea ce ar fi însemnat ca cei care s-au aşezat pe trotuar să fie răniţi.

După mai multe minute, oamenii s-au ridicat şi au intrat în mulţimea din intersecţie, după cordonul de jandarmi, fără să existe alte incidente.

Peste o mie de oameni protestează miercuri seară în Piaţa Victoriei din Capitală, după ce Curtea Constituţională a cerut preşedintelui să o revoce pe şefa DNA.

2 răspunsuri

  1. Mars mă! Uită-te la francezi cum protestează ( ei obțin ceea ce vor). Libertate, egalitate, fraternitate. Mergi cu vaca!

  2. Suntem de asemenea singura tara din UE in care guvernarea abuzeaza in halul asta. Dobitocul Cucos nu observa ca reactiile societatii sunt un EFECT al cauzei numita ABUZ AL PUTERII. Cum dracu’ n-au fost proteste de acest fel in timpul guvernarii Ciolos ori chiar Ponta??? Pt ca guvernarea nu a avut tupeul si obraznicia de a-si insulta cetatenii exprimandu-si falsa superioritate de casta, modificand legislatia in interesul unor persoane ori grupuri antisociale, subordonand politic institutii, distrugand economia, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri