Caută
Close this search box.

E secret de serviciu! Guvernul refuză să spună cât a costat avionul închiriat de Dăncilă pentru Israel

secret de serviciu

E secret de serviciu! Guvernul a refuzat să răspundă la întrebarea adresată de un cetățean despre costurile călătoriei în Israel a delegației conduse de premierul Viorica Dăncilă în 25 aprilie, informează G4Media.

Meleșcanu, împotriva propunerii lui Dragnea care priveşte desecretizarea documentelor legate de mutarea ambasadei la Ierusalim

”Zborul efectuat în Israel se încadrează în categoria zborurilor speciale, clasificate Secret de serviciu”, se arată în răspunsul Guvernului la întrebarea pusă de Andreea Drugus, cititor G4Media.ro. Guvernul a făcut trimitere în răspunsul său la HG 755/1998, care însă nu există în Monitorul oficial.

Nu e clar în acest moment de ce este secret de serviciu

Guvernul a invocat în răspunsul oficial faptul că zborul s-ar încadra ”în categoria zborurilor speciale, reglementate de Hotărârea Guvernului nr. 755/1998 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, pregătirea și executarea zborurilor speciale, cu modificările și completările ulterioare (clasificate „Secret de serviciu”)”. Nu e clar la acest moment de ce o călătorie oficială a premierului este clasificată drept ”zbor special”.

Mai mult, Guvernul susține că ”activitățile aferente acestor zboruri, în integralitatea lor, se află sub incidența actului normativ anterior enunțat, iar documentele care se încheie cu aceste ocazii, având, de asemenea, caracter clasificat, intră sub incidența Legii nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate, cu modificările și completările ulterioare, a Standardelor naționale de protecție a informațiilor clasificate în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2002, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale Hotărârea Guvernului nr.781/2002 privind protecția informațiilor secrete de serviciu. În aceste condiții, informațiile privind zborul efectuat în Israel de către delegația guvernamentală condusă de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, sunt exceptate de la comunicare în temeiul prevederilor art. 12 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu cele ale art. 31 alin. (3) și art. 28 din Legea nr. 182/2002”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri