Caută
Close this search box.

Sfaturi geniale ca să nu rămâni niciodată cu telefonul în pană

Telefonul este indispensabil pentru oricare dintre noi, însă adesea se întâmplă să nu ne putem baza pe el din diverse motive. Poți evita aceste probleme foarte ușor. 

Orice persoană știe cât de utile sunt telefoanele inteligente, cât de mult ne-au simplificat viața și cât de ușoare au devenit o mulțime de activități de când au devenit disponibile pentru publicul larg. Mai mult decât atât, omul modern este atât de legat de telefonul său, încât psihologii au identificat un nou tip de frică – nomophobia – teama de a nu avea telefonul mobil la îndemână. De altfel, probabil ai observat și tu că atunci când uiți telefonul acasă sau când rămâi fără baterie, ai o senzație de neliniște. Ei bine, există și câteva lucruri pe care le poți face pentru a nu rămâne niciodată cu telefonul în pană. Iată cum poți evita astfel de situații:

Niciodată nu vei mai rămâne fără credit, indiferent de oră sau de zi

Tuturor ni s-a întâmplat cel puțin o dată să rămânem fără credit în cel mai nefericit moment posibil. E o situație dificilă, dar care poate fi foarte ușor rezolvată cu ajutorul unui astfel de cod pentru ]nc[rcarea cartelei. Poți să încarci o cartelă la orice oră din zi sau din noapte,  de oriunde ești și în doar câteva minute.

În plus, prin această metodă plătești cel mai mic preț în lei, așa că nu este doar comod, ci și mai avantajos din punct de vedere financiar. Este cea mai simplă și mai rapidă metodă prin care poți să îți încarci cartela.

Unde poți avea acces la internet gratuit, dacă nu mai ai credit

În cazul în care ai neapărat nevoie de acces la internet – pentru a-ți chema un taxi, pentru a lua legătura cu cineva anume sau pentru a-ți face o reîncărcare rapidă a creditului, după metoda pe care ți-o recomandamm mai sus, trebuie să știi că ai câteva opțiuni la dispoziție. În București, de pildă, poți avea acces gratuit la internet în parcul Kiseleff, Parcul Bazilescu, Parcul Venus, parcul Regina Maria, Orășelul Copiilor. Poți beneficia de internet gratuit și în mijloacele de transport ale RATB, dar și în unele restaurante și baruri, inclusiv fast-food-uri.

Un breloc la care îți ții mai mult decât cheile

Rămâi adesea fără baterie? Atunci o baterie externă pe care să o porți în locul brelocului de chei este o adevărată salvare pentru tine. Este printre cele mai utile lucruri pe care le poți avea la tine, te poate scoate din o mulțime de situații neprevăzute și ocupă atât de puțin loc în buzunarul sau în geanta ta, încât ar fi chiar păcat să nu o ai. Este un gadget cu adevărat folositor oricărei persoane care butonează mereu telefonul mobil.

Ce îți consumă în mod inutil baterie și te lasă fără energie când ai cel mai mult nevoie de ea

Nu uita că telefoanele inteligente sunt concepute cu o viață a bateriei de câteva zile, la un consum optimizat, așadar, în cazul în care telefonul tău nu rezistă prea mult între încărcări poți să încerci aceste trucuri:

– Folosește o imagine de fundal neagră în locul unei fotografii

– Instalează o aplicație pentru economisirea bateriei, așa cum este Greenify, care este și gratuită

– Setează luminozitatea la un nivel mai mic, varianta automată consumă baterie mai multă

– Oprește vibrațiile, inclusiv de la tastatură

– Widgeturile consumă foarte multă baterie, renunță la cele care nu te ajută prea mult

– Folosește funcția de economisire a bateriei, orice telefon o are și se găsește de obicei în setări

– Oprește 4G-ul, Wi-fi-ul, Bluetooth-ul și GPS-ul când nu le folosești, acestea consumă foarte rapede resursele

Sursa foto: Shutterstock

Un răspuns

  1. Nu stiu ce sa zic cu opritul la gps, 4g, wifi etc… In standby , noul android decupleaza automat aceste functii pentru economisirea bateriei. Asta insemnand ca nu trebuie de fiecare data sa repetam acesti pasi pana ne saturam .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri