Șoc la Madrid. Favorita nr.1 a turneului, Simona Halep (nr. 1 WTA) a fost eliminată în sferturi de finală de Karolina Pliskova (nr. 6 WTA), din Cehia, care și-a ”răzbunat” astfel sora, Kristyna, învinsă clar cu două zile înainte de Halep. Rezultat final:

Halep – K. Pliskova 4-6, 3-6.

Din păcate, chiar dacă jocul Simonei a fost bun pe ansamblu, nu l-a putut contracara pe cel al Karolinei, care a evoluta aproape fără greșeală. Să nu uităm că jucătoarea din Constanța a învins-o de fiecare dată pe Karolina Pliskova în confruntările anterioare din circuitul WTA, Simona conducând cu 4-0 la ora începerii meciului, iar scorul devenind acum, desigur, 4-1.

Karolina Pliskova a arătat aceeași formă sportivă excelentă din ultimele sătpămâni, ea venind la Madrid după câștigarea puternicului turneu, tot pe zgură, de la Stuttgart. Spre deosebire de meciul de la Australian Open (când Simona și-a învins și mai clar concurenta de azi, cu 6-3, 6-2, tot în ”sferturi”), Pliskova încercat (și a reușit) să o plimbe pe Simona, să nu îi accepte propriul ritm de pe fundul terenului și să caute punctele decisive. În acest fel, Simona  n-a avut nicio minge de break în setul doi, după ce începuse meciul în forță, cu un break, conform analizei GSP.

A fost primul meci pierdut de Simona la Madrid din 2015 încoace. Din fericire, ea rămâne numărul 1 WTA datorită înfrângerii timpurii suferite de rivala principală, daneza Caroline Wozniacki, loc 2 WTA. În semifinale, Karolina Pliskova o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Daria Kasatkina și Petra Kvitova. Dincolo, în cealaltă semifinală, Caroline Garcia o va înfrunta pe câștigătoarea din Maria Sharapova-Kiki Bertens. (foto GSP)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =