Caută
Close this search box.

Stafidele sunt un adevărat miracol pentru organism. Te scapă de cancer și de multe alte boli

Stafidele negre sunt cele mai populare fructe uscate şi cele mai sănătoase. Se obţin din struguri negri fără sâmburi cultivaţi de-a lungul ţărmului Mării Mediterane.

În afară de faptul că nu îngraşă deşi conţin zahăr, aceste fructe mici şi negre sunt un balsam pentru stomac dar şi pentru ficat. Mai mult, ajută la reducerea colesterolului, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi previn sau tratează constipaţia, împiedică retenţia de apă, combat oboseala şi previn depresia, reduc riscul apariţei bolilor cardiovasculare, fluidizează sângele şi ajută la reducerea vtensiunii arteriale, reglează hormonii şi vindecă anemiile.

Mai mult, specialiştii au ajuns la concluzia că o cană cu stafide pe zi reduce pofta de mâncare şi nivelul colesterolului rău şi creşte, în schimb, cantitatea de colesterol bun, care previne ateroscleroza.

O reţetă extrem de simplă cu beneficii extraordinare:

O cană de stafide negre spălate bine și fierte în apă 5 minute sau, lăsate în apă clocotită de seara până dimineaţa apoi consumate pe stomacul gol. Atenţie, se bea şi apa în care au fiert stafidele. Această reţetă se poate consuma până la 7 zile pe lună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri