Caută
Close this search box.

SUA vs. Coreea de Nord: Trump asigură continuarea pregătirilor pentru summit-ul cu Kim Jong-un

Președintele american, Donald Trump, a declarat, joi, că pregătirile pentru summit-ul său cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, de la mijlocul lunii iunie, în Singapore, continuă în ciuda îndoielilor pe care Phenianul le ridică în privința acestei întâlniri istorice tête-à-tête.

„Din cunoștințele noastre, nimic nu sa schimbat în ceea ce privește Coreea de Nord, nu ni s-a spus nimic“, spune o declarație emisă de Biroul Oval. „Vom vedea”, s-a mai adăugat în aceasta. „În cazul în care întâlnirea va avea loc, aceasta se va desfășura, iar în cazul în care nu se întâmplă, vom trece la pasul următor“, s-a mai adăugat în declarație. Purtătoarea de cuvânt a lui Donald Trump, Sarah Sanders, a asigurat că nu a existat „nici o schimbare“, în calendarul executiv din SUA. „În acest moment, vom continua pregătirile”, a adăugat ea.

După luni de apropiere și de relaxare diplomatică, miercuri Phenianul a făcut o revenire spectaculoasă la retorica tradițională, menționând posibilitatea de a pune sub semnul întrebării summit-ul extrem de anticipat la mijlocul lunii iunie.

Donald Trump, la rândul său, a spus că „modelul libian“ de denuclearizare nu a fost în nici un caz cel dorit să se propună pentru peninsula coreeană. „Modelul libian nu este deloc ceea ce avem în minte“, a spus el, contrazicându-l în acest fel pe consilierul pentru securitate națională, John Bolton. Consilierul a precizat cu doar câteva zile în urmă că „modelul libian” ar fi fost privit drept modelul de referință al administrației pentru viitoarele negocieri.

Declarația lui John Bolton a înfuriat Phenianul care a denunțat o „tentativă sinistră de a impune statului nostru demn soarta Libiei și Irak-ului.“

După renunțarea la programul său atomic, liderul libian Muammar Gaddafi a fost ucis în timpul unei revolte susținută de bombardamentele NATO.

Sursa: AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri