Caută
Close this search box.

Suma fabuloasă: O chitară iconică Bob Dylan s-a vândut pentru 495.000 de dolari

Un chitară emblematică ce a marcat trecerea lui Bob Dylan de la folk la electric a fost vândută sâmbătă pentru 495.000 de dolari în New York, la o licitație dedicată „icoanelor muzicii”, informează AFP.

Chitara, un Fender Telecaster din 1965 care i-a aparținut lui Robbie Robertson, chitaristul lui Bob Dylan, a fost folosită atât de Dylan, cât și de Eric Clapton și George Harrison, potrivit casei de licitații Julien care a organizat vânzarea. Ea fusese estimată la o sumă cuprinsă între 400.000 și 600.000 $.

Această chitară a marcat conversia cântărețului  de la genul folk cu „The Times They Are A-Changin”, la cel electric cu melodii precum „Like a Rolling Stone”.

Alte chitări celebre vândute sub ciocanul de sâmbătă au fost: prima chitară electrică a lui George Harrison, o chitară Hofner Club 40 ce a fost vândută cu 430.000 de dolari, sau o chitară din lemn de trandafir Fender Telecaster fabricată pentru Elvis Presley în 1968, la un preț de 115.200 de dolari. La mai mult de 40 de ani după moartea sa, obiectele „regelui” continuă să fie la mare cerere.

De asemenea, au mai fost licitate o centură a lui Elvis foarte decorată, pe care a purtat-o în timpul unui concert din Hawaii în 1972, s-a vândut pentru 354.400 de dolari. Un inel cu diamant în formă de stea oferit de Elvis unui admirator la un concert în 1975 a fost adjudecat pentru 100.000 de dolari. Vânzarea de sâmbătă a inclus și o mulțime de costume de scenă, care au aparținut unor artiști precum Elton John, Britney Spears sau Michael Jackson. Aici putem să enumerăm un sacou și pantaloni din piele ce a aparținut interpretului „Thriller”, și o cămașă galbenă, au plecat pentru suma de 217.600 de dolari, a declarat casa de licitații Julien. Pentru suma de 179.200 de dolari, un colecționar anonim a achiziționat de asemenea o centură de piele cu cataramă de argint marcată cu litere de aur BAD.

Julien a avut deja vineri o licitație de obiecte care a aparținut lui Prince, cântărețul a murit în 2016.

În total, aproximativ 600 de obiecte ale vedetelor de muzică au fost scoase la vânzare timp de două zile, pentru o sumă totală de peste șase milioane de dolari, a declarat sâmbătă seara un purtător de cuvânt a casei de licitații Julien.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri