Caută
Close this search box.

Tăriceanu, atac la tinerii #Rezist, de care ar fi «dezamăgit» fiindcă au «mentalităţi comuniste»

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE şi preşedinte al Senatului, atacă frontal tinerii #Rezist. El afirmă că este dezamăgit pentru că aceştia manifestează pentru ceea ce ei numesc independenţa justiţiei.

În opinia lui Tăriceanu, unii dintre tineri s-ar întoarce „la vechile obiceiuri şi mentalităţi comuniste” fiindcă o au drept model pe Kovesi, şefa DNA.

Tăriceanu susţinea, la Gala premiilor TLDE (tineretul ALDE), care a avut loc la Palatul Parlamentului, că se simte dezamăgit şi are „un gust amar” atunci când vedere tineri ieşind în stradă la manifestări publice şi care parcă „militează pentru slava instituţiilor represive ale statului”.

Liderul ALDE a adăugat că îi compătimeşte pe aceşti tineri care şi-au ales ca modele de urmat pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, ori pe fostul director adjunct al SRI Florian Coldea.

Tăriceanu li s-a adresat duminică tinerilor din ALDE, sfătuindu-i să se pregătească bine, pentru că nu au o misiune uşoară. El a spus că a văzut mai multe reportaje făcute la adunările tinerilor din diferite partide, iar aceştia erau întrebaţi pentru ce militează şi nu ştiau să răspundă.

Tariceanu le cere tinerilor ALDE să fie precum cei din #Rezist

„Ne-am angajat să milităm pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului. De aceea sunt dezamăgit şi am un gust amar atunci când văd tineri care merg chiar la manifestări publice unde parcă militează pentru slava instituţiilor represive ale statului, parcă şi-au ales modele precum Kovesi (şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, n.r.) şi (fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, n.r.) şi atât înţeleg ei din ce înseamnă o ţară europeană, liberă, democratică. Îi compătimesc pe aceşti tineri la fel cum compătimesc şi partidele din care fac parte, pentru că în loc să le insufle idealuri măreţe, îi lasă să se ducă pe acest drum”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, conform Digi24.

Liderul ALDE a mai spus că nu credea că sunt unele persoane care, după aproape 30 de ani de la căderea comunismului, s-ar putea întoarce la mentalitatea de atunci.

Tăriceanu i-a îndemnat pe tinerii din ALDE să arate că România a scăpat de această „moştenire absolut nedemocratică”.

„Mă uit în Statele Unite, în Europa, am văzut tineri care ies în stradă să manifesteze pentru libertate, pentru democraţie. Acestea sunt valorile care au construit lumea liberă şi prosperă şi pentru care vă chem să militaţi şi voi în continuare. Nu putem să construim o Românie a democraţiei fără libertate. Toată lumea îşi doreşte prosperitate, dar la baza oricărei societăţi sunt libertatea şi democraţia. Acestea sunt şi valorile care, atunci când eram mai tânăr, imediat după căderea comunismului, am văzut oameni pentru care ele reprezentau ţelul suprem. Nu mi-am imaginat că după 30 de ani unii se întorc la vechile obiceiuri şi mentalităţi comuniste. Arătaţi voi, măcar, că v-aţi debarasat de această moştenire absolut nedemocratică”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri