Caută
Close this search box.

Tăriceanu nu participă la ceremonia de Ziua Europei, la Cotroceni

înalta curte

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, la Constanţa, că a luat decizia de a nu participa la recepţia de Ziua Europei, de la Palatul Cotroceni. Aceasta pentru că preşedintele Klaus Iohannis, prin declaraţiile pe care le-a făcut în ultima perioadă, a jignit-o grav pe premierul Viorica Dăncilă, informează Agerpres.

Tăriceanu, despre electoratul lui Iohannis: Atât îi duce mintea

Am luat decizia, totuşi, ţinând cont de atitudinea preşedintelui din ultima perioadă, de a nu participa la sărbătorirea Zilei Europei, pe 9 mai. Adică nu voi da curs invitaţiei de a merge la Cotroceni la această recepţie, pentru că mie mi se pare că preşedintele, prin declaraţiile pe care le-a făcut, a jignit grav primul ministru.

Tăriceanu: Suntem solidari cu Viorica Dăncilă

Şi suntem membri ai coaliţiei de guvernare şi solidari cu primul ministru. Primul ministru cred că are nevoie de sprijinul partenerilor şi, de aceea, am discutat cu colegii mei şi am luat hotărârea să nu participăm la această recepţie.

, a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă nu va fi acuzat, prin luarea respectivei decizii, că este împotriva Europei, liderul ALDE a afirmat că nu îşi face griji din acest punct de vedere.

„Având în vedere, totuşi, că am fost prim-ministrul care a pregătit România pentru aderarea la Uniunea Europeană şi am semnat Tratatul de aderare împreună cu preşedintele de atunci, nu îmi fac griji pe chestia asta”, a menţionat Călin Popescu-Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri