Caută
Close this search box.

Top Forbes 2018: Xi Jinping, cel mai puternic om din lume

Revista „Forbes” a publicat topul celor mai puternici oameni ai lumii din anul 2018. Astfel, președintele Chinei, Xi Jinping a fost numit cel mai puternic om din lume în acest fel încheind supremația președintelui rus, Vladimir Putin, din ultimii patru ani.

Alegerea redactorilor „Forbes” a fost justificată în primul rând prin amendamentul adus Constituției Chinei. Astfel, Parlamentul chinez a extins puterea lui Xi dar în același timp a eliminat limita de mandate prezidențiale ceea ce îi permite actualului președinte un mandat pe viață. De menționat că anterior Constituția chineză prevedea că o persoană are dreptul doar la două mandate în fruntea statului chinez.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a fost surclasat de președintele Chinei în acest fel pierzându-și titlul de cel mai puternic om al lumii pe care l-a deținut timp de patru ani, între 2013-2016. Redactorii revistei plasează influența internațională a lui Putin în pare parte pe dependența Europei de petrolul și gazele rusești.

Președintele SUA, Donald Trump este pe locul al treilea, iar cancelarul Germaniei, Angela Merkel pe al patrulea. Top 10 cei mai puternici oameni ai lumii este completat în continuare de: Jeff Bezos (locul 5), Papa Francisc (locul 6), Bill Gates (locul 7), Mohammed bin Salman Al Saud (locul 8), Narendra Modi (locul 9) și Larry Page (locul 10). Ceilalți lideri europeni, Emmanuel Macron și Theresa May au fost clasați de abia pe locurile 12 și respectiv 14.

Topul „Forbes” de anul acesta se încheie cu locul 75 al celor mai puternici oameni ai lumii unde a fost plasat Gianni Infantino, considerat cel mai puternic am din sport și președinte al FIFA din februarie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri