Caută
Close this search box.

Traficul de droguri generează câștiguri de 2,7 miliarde de dolari în Franța

Traficul de droguri în Franţa generează o activitate economică evaluată la aproape 2,7 miliarde de euro pe an, echivalentul a ceva mai mult de 0,1 puncte procentuale din Produsul Intern Brut (PIB) al ţării europene, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (Insee), informează AFP.

Din cele 2,7 miliarde, un miliard de euro este generat de traficul de canabis şi 800 de milioane de euro de traficul de cocaină, menţionează Insee într-o notă, o premieră pentru această instituţie publică.

Potrivit Insee, care a colectat date de la Misiunea interministerială de luptă împotriva drogurilor şi comportamentelor dependente (Mildeca), în Franţa sunt consumate droguri în valoare de 3,1 miliarde de euro pe an.

”Cifra (de 2,7 miliarde de euro avansată de Insee) este o estimare. Există riscul de subevaluare, deoarece este posibil ca familiile să nu aibă încredere în operatorii care le contactează”, a declarat Ronan Mahieux, un reprezentant al Insee, citat de Agerpres.

În 2013, Eurostat a cerut statelor membre ale Uniunii Europene să includă traficul de droguri şi prostituţia în statisticile naţionale, apreciind că este vorba despre tranzacţii comerciale liber consimţite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri