Caută
Close this search box.

Tribune de Genève o descrie pe Dăncilă: Strălucește prin incompetență siderantă și supunere față de Dragnea

Cotidianul elvețian Tribune de Geneve o descrie pe Viorica Dăncilă, în contextul vizitei lui Liviu Dragnea, liderul PSD, în Elveția.

Articolul, care îl are în prim-plan pe Dragnea, descris drept „politician puternic și controversat”, vorbește și despre premierul Viorica Dăncilă, care, după cum arată publicația elvețiană, strălucește prin supunerea deplină față de șeful său dar și printr-o incompetență siderantă.

Tribune de Geneve, preluată de HotNews, arata că vizita lui Liviu Dragnea în Confederația Elvețiană are loc în condițiile în care la București ar fi putut fi pronunțată sentința în dosarul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual (sentința a fost amânată pentru 8 iunie, n.ă.) și notează că nici la precedentul termen Dragnea nu s-a prezentat, deoarece a apărut o vizită surpriză la invitația premierului Benjamin Netanyahu.

Pe agenda vizitei lui Liviu Dragnea, prețedintele Camerei Deputaților, figurează discuții despre spațiul Schengen cu Dominique de Buman, omologul său de la Consiliul național, și președintele Confederației, Alain Berset.

Tribune de Geneve mai arată că Dragnea este în vizorul unei anchete a Oficiului european antifraudă și că a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în 2016 în dosarul Referendumul, o condamnare care l-a împiedicat să devină prim ministru, după victoria zdrobitoare de la alegerile parlamentare din 2016.

Liderul PSD este cel care „conduce dansul” în ultimul an și jumătate în România, mai arată publicația.

Cotidianul elvețian vorbește despre „spiritul combativ” al lui Liviu Dragnea, cași dspre problemele judicare

A schimbat premierul de două ori, arată Tribune de Geneve, reprosându-le că își asumă „prea multă libertate” și o numește pe Viorica Dăncila, provenită din cercul restrâns al apropiaților săi.

„Ea devine prima femeie premier a țării. De atunci, strălucește prin supunerea deplină față de șeful său dar și printr-o incompetență siderantă la acest nivel”, arată ziarul elvețian.

„Dar partidul și liderul său știu să reziste”, mai arată sursa citată, care amintește de contestarea periodică a Guvernului în stradă.

Ce scrie Neue Zurcher Zeitung

O altă publicație importantă din Elveția, Neue Zurcher Zeitung îl caracterizează pe Dragnea drept ”sforar” și ”baron”.

”În mod puțin măgulitor baroni sunt numiți acei politicieni care simoblizează amestecul năsănătos dintre politică, putere și afaceri”, scrie Neue Zurcher Zeitung, preluat de Libertatea, care adaugă că Dragnea călătorește la Berna după ce a fost invitat de președintele Consiliului Național, Dominique de Buman. ”Exact în ziua când la București se așteaptă o decizie împotriva oaspetelui oficial”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri