Preşedintele american Trump nu trebuie să se supună unei audieri de către procurorul special în audierea rusă. În anumite condiţii, ar putea accepta o audierea, a afirmat duminică Rudy Giuliani. Acesta s-a alăturat recent echipei de avocaţi personali ai preşedintelui, transmite AFP, via Agerpres.

Întrebat la postul de televiziune ABC în legătură cu atitudinea în faţa unei eventuale citări adresate de Robert Mueller omului de afaceri, Rudy Giuliani a răspuns: „Nu îi vom da curs”.

„Este preşedintele Statelor Unite. Putem solicita aceleaşi privilegii de care s-au bucurat şi alţi preşedinţi”, a explicat fostul primar la New Yorkului şi apropiat al lui Trump.

Trump merge pe urmele luii Clinton

În perioada în care a fost preşedinte, Bill „Clinton a negociat un acord în care nu a recunoscut că audierea produce efecte”, a subliniat el. Începe al III-lea Război Mondial după un mesaj pe Twitter al lui Trump?

Potrivit acestuia, o audiere în faţa unui mare juriu este avută în vedere, „dar numai pentru două ore şi jumătate şi într-un format pregătit”, sau „poate pentru trei ore”.

„Suntem pregătiţi să facem asta? Mi-ar plăcea un tratament asemănător celui pe care l-a avut Hillary Clinton”, a adăugat Rudy Giuliani, menţionând că acesta ar trebui să fie o audiere „fără jurământ, numai o şedinţă de întrebări-răspunsuri, iar întrebările să le ştim dinainte”.

Al 5-lea amendament

„Am un client care doreşte să depună mărturie”, a mai afirmat el, adăugând că „nu va putea fi niciodată sigur” că Donald Trump nu va utiliza al 5-lea amendament al Constituţie care prevede că, în anumite condiţii, o persoană poate recurge la dreptul de a tăcea pentru a nu se acuza singură.

Donald Trump a afirmat vineri că „i-ar plăcea să vorbească” cu Robert Mueller, care anchetează în special ingerinţa Rusiei în campania electorală pentru prezidenţialele din 2016, dar numai dacă va fi „tratat corect”.

69 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 7 =