Caută
Close this search box.

Un celebru comisar dă un…Ciocan în capul câștigătoarei Cupei

La Craiova sunt, teoretic, două echipe încă din 2013, actuala CSU Craiova (câștigătoarea Cupei României 2018, care pretinde că este urmașa de drept a fostei și celebrei Știința), precum și vechea Universitatea, dezafiliată de federația lui Sandu și Liga lui Mitică în 2011 și avându-l ca ultim președinte pe fostul ei mare jucător și internațional Aurică Țicleanu. Dragostea, de fapt pasiunea nebună pentru fosta Universitatea – sau ”Craiova Maxima” sau ”Știința” – este și astăzi capabilă să ”rupă în două” tabăra masivă a suporterilor olteni, între cei mai pasionali, fanatici și frumoși suporteri din fotbalul românesc și european. Dar ce folos, dacă nici măcar la Craiova nu e foarte clar cine este adevărata Universitatea ?!

Nici măcar recenta cucerire a Cupei României, după acel sec 2-0 cu Hermannstantdt Sibiu în finală, nu i-a făcut pe ce mai tumultuoși suporteri olteni să parăsească Universitatea (Știința) și să treacă în ”barca” grupării CSU Craiova. Chestiunea e atât de complicată, încât devine un adevărat fenomen social.

Un polițist celebru în România, comisarul Christian Ciocan, n-a ratat momentul fără să încerce să se amuze și să dea încă un … ciocan în capul celor de la CSU, el fiind un declarat și super-hotărât suporter al vechii Universități.

Fostul șef de relații publice de la Poliția Capitalei, el însuși oltean de dincolo de Olt, este un  fan înfocat al Universității Craiova și a rămas alături de echipa dezafiliată în 2011, postând permanent zilele acestea, inclusiv un ”set” de câteva idei foarte acide despre actuala CSU Craiova :

„DE RÂS

Craiova fără FC Universitatea

Salut tuturor!

Imagini … de la Craiova 😀

Câțiva oameni in piața orașului.
Pentru un fotbal fără miza.

Dar, mai ales, pentru un fotbal fără Știința. 😀

Cică o echipa locală (alta decât adevarata FC Universitatea) a luat o cupa.

Așa …
Și?!

Cui ii pasa de asta?! 😀

Cu respect,

Christian Ciocan”

Cu câțiva ani în urmă, același comisar punea un mare pariu, cum că zecile de mii de suporteri fanatici ai vechii ”Știința” nu vor trăda niciodată, indiferent ce echipă ar mai apărea în Craiova !

„Dragi Prieteni, Am spus si o repet: Eu nu vreau sa intru in polemica.
Pentru ca nu am suficiente elemente ca sa stiu de ce a aparut – de nicăieri – o alta echipa.
Fara suporteri, dar susținută sa functioneze.

Dar stiu un lucru:
In România sunt milioane de oameni care inteleg exact ca Universitatea Craiova este doar aceea care – pentru prima data in istoria tarii – a ajuns in semifinalele Cupei UEFA, este prima echipa românească de fotbal calificata in sferturile Cupei Campionilor Europeni si este prima echipa din România care a eliminat echipe din Germania (Kaiserslautern) si Anglia (Leeds United).

Astfel, pentru oricâte alte “universități” ar mai apărea, lucrurile astea nu mai sunt posibile.

Cum imposibil este si ca dragostea celor care iubesc Universitatea Craiova sa fie impartita, disimulata, azvarlita catre alte noi echipe, sigle, stadioane.
Indiferent cu cat popcorn, dulciuri, entertainement ar fi “gratinate” acestea.

Si stiti de ce?!
Pentru ca – spre supriza unora – suporterii Universității Craiova, sunt multi si nu sunt prosti.
Si sunt Români!

Si pentru ca:
“Tot ce avem noi am facut cu truda
Si nu traim din mila si pomeni
Spre binele acestei tari asuda
Si semintia noasta de olteni”.

Va iubesc!

Christian” (foto observator.tv)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri