Caută
Close this search box.

Un cunoscut scriitor: Dăncilă e în primul rând o diversiune. O pistă falsă. Să nu fim naivi!

Un cunoscut scriitor arată care este adevăratul rol al lui Dăncilă: „Nu e doar un om de paie, ci în primul rând o diversiune. O pistă falsă”.

Sursa foto: HotNews

Scriitorul Radu Paraschivescu susţine că Liviu Dragnea a ales intenţionat pentru funcţia de premier un personaj atât de ridicol precum Viorica Dăncilă pentru a abate atenţia românilor de la propriile sale lucrături.

„Momeala e atât de apetisantă, încât ne dăm coate în burtî ca să prindem cât mai mult din ea. Iar în spatele ei păpuşarul râde pe sub mustaţă şi îşi vede liniştit de planuri”, arată Paraschivescu într-un text publicat pe Digi24.ro.

„N-a mai existat de mult un politician (abia m-am abţinut să pun ghilimele) care să ne facă să plecăm atât de des după fentă. Apariţiile publice ale Vioricăi Dăncilă au devenit, în timp, motive de jind şi nerăbdare.

Le pândim cum pândeam anecdotele cu Dem Rădulescu şi Puiu Călinescu la revelioanele de dinainte de 1990. Abia aşteptăm să mai vedem o dată la lucru rocada intervocalică din mintea premierului. Abia aşteptam să-l auzim pe „i” pronunţat în loc de „e” şi invers. Când „Brixit” şi „dificit”, când „prevelegiu” şi „preşedenţie”.

(…) Teleormanizarea guvernului nu e un accident, ci dovada vie că „piovra” poate urca de la nivelul unui judeţ la nivelul României. Fidelitate oarbă, încârdăşire, dispreţ şi dorinţa de-a rupe coloana legii – iată instrumentele de lucru ale guvernului roman în anul douăzeci-optsprezece.

Să nu fim naivi. Viorica Dăncilă e o ţintă facilă fiindcă ăsta e rolul ei. A fost prezentată ca o fire neconflictuală şi face tot de depinde de ea ca să intre în pielea personajului.

În spatele ei păpuşarul râde pe sub mustaţă şi îşi vede liniştit de planuri

Nu ripostează când e comparată cu o naşă la o nuntă de mediu rural, când e sfătuită să nu se mai îmbrace cu draperia sau când e întrebată de limbile străine pe care le vorbeşte, în afară daco-gesticii.

Nu se enervează, nu ridică tonul, nu-i ceartă pe ziariştii insolenţi sau băgăreţi. Repet, ăsta e rolul. Cu majuscule: ĂSTA E ROLUL. Avem deplină libertate să râdem şi să ne izbim cu palmele peste pulpe când o auzim şi când o vedem. Şi exact asta facem.

Momeala e atât de apetisantă, încât ne dăm coate în burtă ca să prindem cât mai mult din ea. Iar în spatele ei păpuşarul râde pe sub mustaţa şi îşi vede liniştit de planuri.

Viorica Dancila nu e doar un om de paie, ci în primul rând o diversiune. Un paratrăsnet. O pistă falsă. „A red herring”, cum ar spune englezii „de la noi, de la Bruxelles”. Ehe, ce râsete a provocat şi scuză invocată de premier pentru „douăzeci-douăzeci” şi pentru limbajul tehnic al organismelor europene.(…)

E cazul să nu mai râdem de Viorica Dăncilă? Nu. Nici n-am putea. Oferta e prea generoasă ca s-o refuzăm. Dar râsul n-are voie să ne adoarmă atenţia şi să ne confecţioneze o imagine bună despre noi. Nu putem spune „Dăncilă e inferioară, iar noi, cei care o luăm peste picior, suntem superiori”. Ar fi o eroare colosală. Deocamdată, câtă vreme avem mai departe în fruntea ţării profitori, manipulatori şi oameni certaţi cu legea, nu suntem superiori.

Suntem nişte proşti cărora a început să le fie lene să-şi folosească plămânii, gurile şi stampila de vot. Suntem o masă de candizi căreia i se serveşte o comedie menită să ascundă dramă. Cu excepţia câtorva tulpini din Bucureşti şi a nucleului „Vă vedem din Sibiu”, suntem în pierdere de rezistenţă, tenacitate şi solidaritate. Iar asta nu e bine deloc”, a încheiat Paraschivescu, citat de aktual24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri