Caută
Close this search box.

„Up in the Sky” deschide retrospectiva Festivalului Internațional de Film KINOdiseea

KINOdiseea, cel mai mare festival internaţional de film pentru publicul tânăr (copii şi adolescenţi) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, de data aceasta la Bucureşti şi la Arad.

În perioada 18-20 mai, la Bucureşti, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme din ediţia trecută, dar şi cu proiecţii speciale, pregătite pentru toate gusturile, la Muzeul Ţăranului Român. De asemenea, arădenii de toate vârstele sunt aşteptaţi în perioada 29 mai – 3 iunie la Cinema Arta şi la Grădina de Vară Cinema Arta, unde zece filme de top pentru cei mici dar şi pentru întreaga familie vor fi proiectate. Printre producţiile care cu siguranţă vor încânta publicul în acest an, se numără „Toate Nopţile Albe”, al lui Michal Marczak, care a avut premiera în 2016, la festivalul de film Sundance, unde a câştigat premiul pentru regie în competiţia pentru documentare World Cinema Documentary, „Up In the Sky” („Printre Stele”), al lui Petter Lennstrand, Cel mai bun film pentru copii – Zurich 2017, în competiţia Generation Kplus – Berlinale 2017, sau „Owls and Mice” („Bufniţe şi şoricei”), regizat de Simone van Dusseldorp, prezentat în competiţia Generation Kplus la Berlinale 2017. „Toate Nopţile Albe” a primit ambele trofee ale juriilor în cadrul competiţiei KINOdiseea YOUTH în 2017. „Fata din Loch Anzi” a fost unul dintre filmele apreciate în ediţia precedentă, pelicula elveţiencei Alice Schmid fiind foarte bine primită de publicul bucureştean. O poveste deosebită pe de-o parte, un tablou despre maturizare, pe de altă parte „The Girl Down Loch Änzi”, este o imagine frumoasă despre poveştile pe care ni le spunem singuri ca să ne găsim locul în lume şi conexiunile pe care le căutăm cu oamenii şi misterele din jurul nostru. Filmul va avea proiecţia bucureşteană sâmbătă, 19 mai, de la ora 11.00, iar la Arad pe 29 mai şi pe 3 iunie, de la ora 12.00.

Filmul suedez „Up in the Sky” / Printre Stele, desemnat în 2017 drept „cel mai bun film pentru copii” la Zurich, va deschide ediţia din acest an a retrospectivei Festivalului Internaţional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea Altfel

Filmul spune povestea micuţei Pottan, care ar trebui să își petreacă vacanța la o fermă de ponei, dar părinții ei, care sunt mereu ocupați își lasă din greșeală fiica de 8 ani la o curte de reciclare.
După o scurtă discuție, bizarii locuitori ai curții se decid să o primească pe fată și astfel, aceasta devine parte a unei misiuni spațiale secrete. Cu toții sunt siguri că acolo sus vor găsi comori nemaivăzute și li se vor împlini toate visurile. Păpușile de mărimea oamenilor ale regizorului Petter Lennstrand, care amintesc de celebrele Muppets, sunt deja bine cunoscute de către suedezi. În filmul lui de debut, personajele îndrăznețe, neconvenționale spun o poveste despre prietenie și despre importanța lucrurilor aparent neînsemnate.

Pelicula „Up In the Sky” va fi proiectată pe 18 mai, de la ora 10.00, la Muzeul Ţăranului Român. Intrarea este liberă, iar rezervările locurilor se fac pe www.kinodiseea.ro.

Festivalul KINOdiseea Altfel se va desfăşura anul acesta la Bucureşti (18-20 mai) şi la Arad (29 mai – 3 iunie), aducând publicului tânăr o selecţie a celor mai bune filme ale ediţiei a 9-a a Festivalului Internaţional de Film KINOdiseea.

Programul complet al ediţiei din acest an se găseşte pe www.kinodiseea.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri