Caută
Close this search box.

Valeriu Sterilu şi sfârşitul minciunii politice calificate

valeriu sterilu

Practic, ceea ce se întâmplă acum este o clarificare a apelor politice. Valeriu Steriu a fost întotdeauna omul PSD. Ca tehnocrat, a fost remarcabil. Ca om politic, a fost steril. Nu a făcut nimic. De aceea, i se potriveşte mai curând numele de Valeriu Sterilu.

Război în PNL. Orban: Nu există lider în PSD care să egaleze atacurile lui Zamfir împotriva PNL

Steriu este genul de politician făţos, care dă bine pe sticlă şi răsuceşte de minune cuvintele-ntre dinţi şi limbă, dar concret nu face nimic. Măcar Eugen Nicolicea a fost cinstit: când a intrat în coliziune cu Traian Băsescu, s-a întors la matcă, acolo unde îi este locul: la PSD.

Principiul al III-lea al mecanicii newtoniene

Lucrurile mai pot fi privite şi altfel. Acţiune şi reacţiune:

Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar. Acest principiu este cunoscut și sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii.

Să aplicăm la politică. Când Pro România a început racolările de transfugi din PSD, acest partid a reacţionat, chemându-şi „la bază”, la ordine, unii acoperiţi din alte partide. Este o mişcare de forţă, cu rol de imagine. „Uite, noi suntem puternici şi deţinem controlul”. Steriu şi ceilalţi acoperiţi ai PSD puteau vota la moţiunea de cenzură pentru Cabinetul Dăncilă şi din PMP, PNL etc..

Valeriu Sterilu, un tip complex

Cu Valeriu Sterilu însă lucrurile sunt mult, mult mai complexe. Înainte să fie politician, a fost un prestigios manager din Agricultură. Mai exact, din Industria Laptelui. Şi mai exact: vicepreşedinte Romalimenta şi preşedinte APRIL (Asociaţia Producătorilor Români din Industria Laptelui).

La obiect: capul La Dorna Lactate, ceea ce nu este puţin lucru. Am relaţionat cu acest om, şi încă cu mare plăcere: omul este extrem de competent şi, în momentul când a intrat în politică, am primit cu bucurie vestea.

Era un semn de occidentalizare a PSD. Am susţinut că trebuie să fie ministru al Agriculturii sau cel puţin secretar de stat la acest minister. Cu certitudine, este foarte competent pe acest domeniu, extrem de abil şi elastic.

Valeriu Sterilu, molecula politică

Când vorbim însă despre politicianul Valeriu Sterilu, lucrurile se complică. Se complică, în sensul că nu mai este nimic de înţeles. Dar absolut nimic. Practic, ca atitudine publică, omul acesta a fost zero.

Apare în public şi face genul de declaraţii din care nu se înţelege nimic. Aşa a făcut şi în PSD, la fel şi în UNPR, aşijderea în PMP.  Ori este un simplu oportunist, ori mai sunt şi alte lucruri pe care nu le ştim.

Pentru că în logica lucrurilor comportamentul său înseamnă ori lipsă de verticalitate şi comportament de moleculă incapabilă să facă altceva decât să execute ordinul, ori că este securist.

De ani de zile, în mediul de presă circulă pentru el o poreclă: Valeriu SeReIu. Adică primeşte ordine de la servicii, ordine pe care le execută. A, desigur, putem să discutăm despre rolul pe care îl va avea acest domn în PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri