Caută
Close this search box.

VIDEO LIVE Imagini șocante după ce vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt din nou. O casă este aproape înghițită de fisurile din pământ

Vulcanul Kilauea din insula Big Island din Hawaii este din nou o amenințare pentru locuitori, după ce noi erupții au avut loc în ultimele zile. Imaginile dramatice arată cum fisurile din pământ provocate de numeroasele cutremure dau naștere lavei, care ia forma unei fântâni arteziene. Un bărbat a ajuns la spital, după ce o bucată de lavă topită i-a sărit pe picior. Casele nu mai reprezintă nici ele un adăpost sigur în unele cazuri. 50 de locuințe au fost distruse până acum de magmă, iar o casă este înghițită de fisurile din pâmânt. Între timp turismul insulei Big Island are și el de suferit pierderi de 166 milioane de dolari.
Mai multe televiziuni transmit LIVE pe internet imaginile cu lava care izbucnește din pâmânt.

Locuitorii din apropierea vulcanului Kilauea din Hawaii sunt amenințați nu doar de aerul toxic și magmă, dar trebuie să se ferească și de lava proiectată în aer de vulcan, sub forma unor mingi de foc. La sfârșitul săptâmânii trecute, un bărbat a fost lovit în picior de o bucată de lavă, în timp ce se afla pe veranda casei sale.
„Primul meu gând a fost că este imposibil să mi se întâmple așa ceva”, a declarat Darryl Clinton pentru CNN. „Apoi am știu că este adevărat din cauza durerii.”, a mai adăugat bărbatul.
Darryl Clinton este prima persoană rănită grav de la începutul erupției vulcanulu Kilauea, din data de 3 mai. El a suferit mai multe intervenții chirurgicale, după ce lava i-a sărit pe picior
Ultimele erupții ale vulcanului au provocat un nor de cenușă
O nouă erupție a vulcanului Kilauea avut loc marți dimineață, la ora locală 3:45am, potrivit Agenției Județene pentru Apărarea Civilă din Hawaii. Norul de cenușă rezultat a ajuns la peste 2500m altitudine și s-a îndreptat spre sud-vestul insulei, potrivit United States Geological Survey.

Autoritățile au avertizat rezidenții insulei să se ferească de căderile de cenușă și să se adăpostească în casă sau să râmănă în mașini, cu geamurile închise, dacă se află în trafic. 

Vulcanul Kilauea a izbucnit cel puțin de două ori în acest weekend, lansând un nor de cenușă la o înălțime de 10.000 de metri.

50 de locuințe distruse, de la prima erupție a vulcanului

Nu mai puțin de 293 de persoane s-au prezentat la cele trei adăposturi ale Crucii Roșii luni seara. Adăposturile au fost puse la dispoziție pentru persoanele nevoite să își părăsească locuințele, iar o unitate din cele trei a ajuns la capacitate maximă.

Imaginea a fost postată pe Facebook de unul dintre locuitorii districtului Puna din Hawaii. Casa vecinilor săi pare să fie înghițită de fisurile din pământ apărute în urma erupțiilor vulcanice.

Familia care locuia în casa din districtul Puna a fost evacuată la începutul acestei luni, când s-a emis un ordin de evacuare obligatoriu pentru Leilani Estates, subdiviziunea în care se află locuința acestora.

Potrivit CNN, de la izbucnirea vulcanului pe data de 3 mai, au avut loc aproximativ 2250 de cutremure pe sau în jurul insulei Big Island din Hawaii.

Turismul, grav afectat de fenomenele din ultima lună

Activitatea vulcanului Kilauea afectează și încasările din tursim. Autoritățile spun că pe insula Big Island rezervările hotelurilor pentru această vară au scăzut cu aproape 50%, după erupția vulcanului pe data de 3 mai.

Închiderea parcului național, destinația turistică de top din insula Big Island, atrage de la sine pierderi în valoare de 166 milioane de dolari și afectează 2000 de locuri de muncă, raportează National Park Service, autoritatea ce administrează parcurile naționale din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri