A existat un moment stânjenitor în conferința de presă comună pe care au susținut-o luni, la Bacău, premierul Viorica Dăncilă și comisarul european Corina Crețu.

În imagini puteți vedea și cum, la un moment dat, comisarul pentru dezvoltarea regională, Corina Crețu, pare deranjată că tirul întrebărilor se îndreaptă exclusiv către premier și părăsește conferința de presă.

Comisarul Corina Crețu a părut exasperată că întrebările jurnaliștilor o vizează exclusiv pe premierul Dăncilă și se referă la problemele de politică internă. „De mine mai aveți nevoie?” întreabă comisarul european la un moment dat, fără a primi un răspuns. În acest timp, premierul continuă să răspundă unei întrebări.

Când vine și următoarea, adresată tot Vioricăi Dăncilă, aceasta din urmă încearcă să se eschiveze: „Gata, doamna comisar așteaptă și dumneaei…”. De fapt, premierul a dorit să salveze cumva situația, pentru că observase că oaspetele, comisarul Corina Crețu, se ridicase deja în picioare ca să plece de la prezidiu și își strângea lucrurile.

Și Viorica Dăncilă a schițat gestul că își închide agenda și se pregătește să plece, doar că jurnaliștii au continuat să-i pună întrebări. În timp ce-și punea ochelarii în suport, premierul a mai răspuns unei întrebări legate de președintele Klaus Iohannis. În acest timp, prin spatele ei, comisarul Crețu părăsea sala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here