Caută
Close this search box.

Zuckerberg declară că nu va plăti compensații în scandalul Cambridge Analytica

cambridge analytica

Facebook nu va plăti compensaţii celor 2,7 milioane de utilizatori europeni ale căror date au fost transferate necorespunzător firmei de consultanţă Cambridge Analytica, a anunţat miercuri compania, potrivit Reuters.
„Este important să ne amintim că nu au fost distribuite detalii despre conturi bancare, informaţii despre carduri de credit sau numere de cărţi de identitate naţionale”, a precizat Facebook într-un comunicat, citat de Agerpres.
Facebook precizează dezvoltatorul aplicaţiei implicate în această scurgere de informaţii a vândut către Cambridge Analytica date ale utilizatorilor americani, nu ale utilizatorilor din UE.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat marţi scuze pentru greşelile comise de compania sa în contextul recentului scandal legat de folosirea datelor personale şi a dat asigurări că se angajează să facă schimbări în acest sens, în cadrul unei întâlniri la Bruxelles cu europarlamentari.
Facebook a ajuns în centrul unui scandal după ce s-a aflat că datele personale a 87 de milioane de utilizatori au fost folosite în mod inadecvat de compania de consultanţă Cambridge Analytica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri