Caută
Close this search box.

Misterul scrisorii uriaşe trimise de Kim Jong Un lui Donald Trump

misterul

Care este oare misterul scrisorii uriaşe trimise de Kim Jong Un liderului american, excentricul şi imprevizibilul Donald Trump? Liderul nord-coreean a forţat nota recurgând la ameninţări şi lăudăroşenie, în încercarea de a obţine securitate şi beneficii economice de pe urma programului nuclear nord-coreean, scrie Associated Press, conform News.ro.

Mike Pompeo s-a întâlnit cu Kim Jong Un. Primele imagini

Kim a devenit notoriu prin plicurile sale imense. Trump nu a dezvăluit încă ce scrie în scrisoare, însă a părut fericit să o primească. El apare într-o fotografie rânjind în timp ce ţine scrisoarea, alături de Kim Yong Chol, oficialul nord-coreean de cel mai înalt rang aflat în vizită la Casa Albă în ultimii 18 ani, pozând în Biroul Oval în faţa portretului lui Thomas Jefferson.

Misterul rămâne încă nedescifrat

Fotografia a devenit virală pe reţele de socializare, unde circulă tot felul de teorii despre motivul care l-a determinat pe Kim să-i trimită lui Trump o scrisoare comic de supradimensionată.

Oare crede Kim că Trump îi împărtăşeşte gustul pentru gesturi măreţe şi lucruri grandioase? Nimeni din afara Coreei de Nord nu cunoaşte, probabil, adevăratul motiv al dimensiunii scrisorii. Misterul rămâne nedescifrat. S-ar putea ca pur şi simplu aşa să-i placă lui Kim.

Moon, care a promovat puternic negocieri în Dosarul Nuclear între Trump şi Kim, a primit o scrisoare de dimensiuni asemănătoare de la Kim, în februarie, în timpul Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă, în care acesta şi-a exprimat dorinţa organizării unui summit intercoreean.

Clan de familie

Scrisoarea lui Kim adresată lui Moon i-a fost livrată personal preşedintelui sud-coreean de către sora liderului nord-coreean, care a asistat la JO ca emisar special. Scrisoarea a fost trimisă într-un dosar albastru, cu un sigiliu aurit.

Analiştii afirmă că gestul în sine de a trimite o scrisoare face parte din măsurile pe care Phenianul le întreprinde fparte atent, cu scopul de a -l prezenta pe Kim drept un om de stat internaţional legitim, rezonabil şi capabil să negocieze soluţii şi să încheie acorduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri