Caută
Close this search box.

A zâmbit sau nu? Kim Jong-un victima Photoshop-ului?

Într-o ediție a emisiunii „Știrile săptâmânii” de Dmitrii Kiselev din 3 iunie, s-a dezbătut subiectul întâlnirii dintre Kim Jong-un și Serghei Lavrov (ministrul rus de externe) și a fost prezentată o fotografie a liderului nord-coreean și a ministrului ruse de externe în care liderul de la Phenian a zâmbit. Ce este ciudat e că pe fotografiile originale acest „fapt” nu există.

Pe ecranul din spatele lui Kiselev a fost afișată o fotografie din timpul întâlniri. În colțul din stânga jos, s-a subliniat că poza a fost realizată de RIA Novosti. Agenția are doar o fotografie cu Lavrov și Kim Jong-un, în această perspectivă, și liderul  nord-coreean nu zâmbește. În același timp, în alte fotografii de la întâlnire, Kim Jong Un zâmbește. În filmulețul de la întâlnirea celor doi din cadrul aceeași emisiuni „Știrile Săptămânii” cu Lavrov și Kim Jong-un, liderul nord-coreean stă, de asemenea, fără un zâmbet.

Gazda emisiunii, Dmitri Kiselev a ținut repede să dea replica la postul de radio „Vorbește Moscova”, pe 4 iunie, afirmând că nimeni nu a „desenat” zâmbetul liderului, Kim Jong-un. Potrivit lui Kiselev, redacția nu a folosit nici un fel de instrumente pentru editarea imaginii. Jurnalistul a spus că în timpul reuniunii politicienilor au fost luate un număr mare de fotografii. „Se fac întotdeauna fotografii cu o rată ridicată de lentile de foc. Deci, avem diferite faze ale mimicii”, a explicat jurnalistul.

În ediția din 3 iunie a emisiunii, Rossiya 1 a arătat o fotografie a unui zâmbitor lider nord-coreean care a dat mâna cu Lavrov. Cu toate acestea, în imaginea originală postată anterior în rețea, Kim Jong-un era în picioare cu o față absolut gravă.

Lavrov sa întâlnit cu Kim Jong-un în Phenian la 30 mai. Aceasta este prima vizită a șefului Ministerului de Externe al Rusiei în Coreea de Nord din aprilie 2009. De asemenea, a fost raportat că Lavrov a fost primul rus care s-a întâlnit cu actualul lider nord-coreean.

A zâmbit sau nu liderul nord-coreean nu este un mister analizând fotografiile oficiale ale întâlnirii. Un alt aspect este faptul că Dmitrii Kiselev este unul dintre cei mai înverșunați propagandiști ai Kremlinului.

Surse: tvrain.ru, lenta.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri