Caută
Close this search box.

Amintirile dureroase ale Oanei Roman. ”Nu știam dacă vin să ne omoare”

Oana Roman s-a luptat cu depresia încă de la 13 ani, dar spune că părinţii nu au luat-o în serios. Ea a vorbit despre momentele grele prin care a trecut la Revoluție.

În Decembrie 1989 s-a produs ruptura. Nu înţelegea exact ce înseamnă revoluţia, însă simţea că familia ei este în pericol. Mai ales că tatăl, Petre Roman, era implicat activ încă de la început în manifestările de stradă.

Oana a relatat momentul în care l-a văzut pe tatăl său pentru prima oară la televizor.

”Mamă vino repede că e tata la televizor !” şi mama îmi aduc aminte că avea sort aşa şi nişte mănuşi roz cu care speli vase şi se uită mama la mine şi zice “hai măi, Oana termină cu glumele astea” şi i-am zis- “mamă, dar nu e o glumă, vino repede”. Și ca să o fac să vină am dat sonorul la maxim astfel încât ea din bucătărie să audă vocea ca să înţeleagă că eu nu glumesc şi îmi aduc aminte că a venit din bucătărie cu şorţul ăla şi cu mănuşile şi se uita aşa la el şi vorbea cu el şi spunea: “Petre ce cauţi acolo? Ce te-a apucat? Ce-i cu tine acolo? Vino acasă!”. A fost un moment în care ea şi-a dat seama că el se implica în chestia asta şi era foarte speriată”, a povestit Oana.

”Nu știam dacă vin să ne omoare sau nu”, își aduce aminte Oana, despre perioada Revoluției.

”Nu prea aveam unde să vocalizez lucrul ăsta, pentru că el nu prea venea pe acasă, mama era absolut terifiată de tot ce se întâmplă şi aveam un domn din asta paraşutist care ne păzea şi care stătea cu noi în casă cu mitralieră. Adică, ceva absolut îngrozitor pentru un adolescent să trăiască astfel de lucruri. N-a fost deloc uşor. Plus că au început manifestările oribile, noi trebuia să plecăm de acasă pentru că nu ştiam dacă vin ăia să ne omoare sau nu. Adică au fost nişte momente absolut crunte, iar pentru mine a fost îngrozitor şi nu înţelegeam încă ce înseamnă aia să ai o depresie, că nu puneam un nume la ceea ce simţeam. Mă simţeam abandonată, singură, dezrădăcinată total de toată viaţa pe care o avusesem până în momentul ăla. Nu înţelegeam de ce tata trebuie să facă chestia asta, de ce ne înjura toată lumea, pentru că el făcea nişte lucruri bune şi pe noi toată lumea ne înjura, pentru că manipularea a început în primele momente”, a mai spus Oana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri