Caută
Close this search box.

Simona Halep, liderul WTA, alături de tinerele speranțe ale sportului alb din România

Simona Halep, liderul mondial din tenisul feminin, este la ora actuală cel mai importan ambasador al României peste hotare. Treptat, Simona și-a făcut loc în galeria marilor nume din sportul românesc, alături de Nadia Comăneci, Gică Hagi și Ilie Năstase. Dacă statul român nu a ajutat-o mai deloc în carieră, Halep a decis să preia o mică parte din sarcinile unui stat sănătos, așa cum România nu este, și să contribuie la dezvoltarea tenisului autohton.

Simona Halep a câştigat până acum peste 23 de milioane de dolari doar din tenis. De curând, liderul mondial a decis să reinvestească o parte din aceşti bani în sportul care i-a adus celebritatea.

Într-un interviu acordat celor de la Tennis Magazine, Halep a dezvăluit că a înfiinţat o şcoală de tenis, la care a selectat deja 45 de copii, cărora le asigură tot ce le trebuie pentru a putea face performanţă.

”Am creat o şcoală de tenis la Stejarii, clubul lui Ion Țiriac. Avem 150 de copii, din care am ajuns să selectăm 45. Finanţez antrenamentele şi costurile cu echipamentul lor. De fiecare dată când sunt la club îmi place să merg să mă uit la ei, să-i urmăresc şi de fiecare dată îmi dau o energie pozitivă. E greu de spus dacă vreunul dintre ei va ajunge campion.” a spus Halep.

În următoarele zile, Simona Halep poate scrie o nouă pagină de istorie în tenisul românesc. Jucătoarea de 26 de ani din Constanța este mare favorită să câștige titlul de la Roland Garros 2018.

Simona Halep o întâlnește pe Angelique Kerber în sferturile de finală ale Grand Slam-ului parizian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri