Caută
Close this search box.

Singapore lansează medalia „Lumea Păcii” pentru a marca summit-ul Trump-Kim

Singapore a lansat marți un medalion comemorativ înaintea summit-ului de săptămâna viitoare dintre Donald Trump și Kim Jong-un purtând inscripția „World Peace”, relatează Reuters.

Cuvintele de pe medalion, prezentate în magazinul online al monetăriei din Singapore, sunt însoțite de motivul porumbelului și al ramurii de măslin, un simbol biblic al păcii, precum și un trandafir și o magnolie, florile naționale ale celor două țări. Cealaltă parte a suvenirurilor, care costă mai mult de 1.000 de dolari pentru versiunea din aur, descrie o strângere de mână în fața steagurilor ambelor state și data evenimentului, 12 iunie.

Întâlnirea dintre Donald Trump și Kim Jong-un va fi prima dintre un președinte american și un lider nord-coreean. După un război de cuvinte care a durat luni, intenționează să se înceapă o discuție privind încheierea programului de arme nucleare a Phenian-ului în schimbul unor stimulente diplomatice și economice.

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat că Trump merită un Premiu Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de a pune capăt situației.

Luna trecută, Casa Albă a dezvăluit și monede comemorative pentru summit, făcând o juxtapunere ciudată atunci când Trump a anulat evenimentul pe 24 mai, citând „ostilitatea deschisă” a Phenian-ului, deși a „reînviat” ulterior discuțiile.

Singapore, o țară mică din Asia de Sud-Est, cu legături bune cu țările din Est și de Vest, are tendința spre neutralitate, proiectându-se ca răspuns al regiunii la Elveția. În 2015, Singapore a găzduit o întâlnire istorică a liderilor Taiwanului și Chinei, prima dată de când victoria într-un război civil pentru comuniști în 1949 și-a izolat dușmanii naționaliști pe insulă.

Locul exact al summit-ului Trump-Kim nu a fost încă confirmat, deși Singapore a declarat o zonă specială a evenimentului, inclusiv ministerul său de externe, ambasada SUA și câteva hoteluri mari, cum ar fi Shangri-La. De asemenea, comercianții cu amănuntul din Singapore organizează summit-ul, cu pub-uri care oferă băuturi tematice pentru a atrage câteva dintre miile de jurnaliști și delegați care se așteaptă să viziteze evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri