Caută
Close this search box.

Alimentele pe care le consumi în fiecare zi, răspunzătoare pentru apariţia celei mai grele boli

Cancerul e provocat de alimente! Şi pentru prima dată, există şi lista produselor care ne pot îmbolnăvi. Evitaţi pizza congelată, supele instant, pâinea şi dulciurile ambalate! Avertismentul şi dovada vin de la Sorbona. O sută de mii de oameni au fost testaţi mai bine de cinci ani, iar rezultatele sunt îngrijorătoare. În România, cancerul e a doua cauză de mortalitate. În fiecare an, înregistrăm cel puţin 80.000 de noi îmbolnăviri, susţin medicii. 

Congelate și bune de consumat după doar câteva minute de stat la cuptor. Sunt produsele ultraprocesate pe care le găsim în coşurile multor români. Consumate des pot provoca ulcer, cancer de colon, gastrita, obezitate.

Este concluzia la care au ajuns cercetătorii francezi de la prestigioasa Universitate Sorbona. Ei confirmă existenta unei legaturi între consumul alimentelor ultra-procesate si riscul de a face cancer.

În categoria produselor ultra-procesate intră snaksurile, batoanele de ciocolată, băuturile îndulcite artificial, chiftelele sau şniţelele congelate, supele la plic dar şi mâncarea semipreparată, consumată în special de români, la locul de muncă.

Medicii ne sfătuiesc să fim mult mai atenţi la ce cumpărăm. Şi mai ales să verificăm etichetele. Dacă prezintă multe ingrediente cu nume ciudate,produsele nu trebuie consumate.

În categoria alimentelor procesate sănătoase intră laptele cu un continut redus de grasime, cerealele pentru micul dejun, fructele si legumele congelate, dar şi tonul la conservă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri