Caută
Close this search box.

Banca Mondială a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României

banca mondială

Banca Mondială a îmbunătăţit estimările de creştere a economiei României pentru 2018 şi următorii doi ani. Pentru acest an, anticipează un avans de 5,1%, cu 0,6 puncte procentuale peste ritmul prognozat în ianuarie, informează News.ro.

Instituţia financară avertează în schimb că presiunile inflaţioniste sunt în urcare, potrivit ediţiei din luna iunie a raportului Global Economic Prospects, publicat marţi. România are datorii de peste 1,26 miliarde euro către UE și Banca Mondială

Banca Mondială estimează încetinire pentru anul 2019

Pentru 2019, banca anticipează o încetinire a creşterii economiei româneşti la 4,5% (+0,4 puncte faţă de estimarea din ianuarie) şi la 4,1% în 2020 (+0,6 puncte comparativ cu ianuarie).

România a înregistrat anul trecut o creştere economică de 6,9%, iar în primul trimestru din 2018 un avans de 4% pe serie brută şi de 4,2% ajustată sezonier, potrivit datelor INS. Guvernul a conceput bugetul bazat pe o creştere economică de 5,2%.

FMI a revizuit la rândul său în creştere estimarea de creştere economică a României de la 4.4% la 5,1%, în raportul World Economic Outlook publicat în aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri