Caută
Close this search box.

Elena Udrea poate să fie extrădată din Costa Rica. Iată cum

elena udrea

Elena Udrea a precizat deja că nu intenționează să se întoarcă de bunăvoie în țară în aceste condiții. Rămâne ca autoritățile statului român să înceapă demersurile pe lângă oficialii din Costa Rica, țara unde Elena Udrea a cerut azil politic. Cum poate să aibă loc procedura?

Elena Udrea reacţionează după condamnarea sa în dosarul Gala Bute, «mulţumind admiratorilor»

Nu există tratat de extrădare, dar Elena Udrea se poate bucura: există un acord internaţional

Jurnalistul Adevărul Liviu Avram a explicat, la Realitatea TV, cum poate fi adusă în țară Elena Udrea.

”Nu avem tratat bilateral de extrădare cu Costa Rica, dar ambele țări sunt semnatare ale Convenției ONU împotriva Corupției. Acolo, ambele țări s-au angajat ca în cazul unei condamnări, printre altele, pentru corupție, să nu acorde azil politic.

Doamna Udrea poate să aștepte un an de zile până când cererea sa va fi examinată de autoritățile din Costa Rica. Negreșit, sentința de azi ar trebui să ajungă la dosar. E de așteptat ca autoritățile să constate că doamna Elena

Udrea a fost condamnată pentru corupție și pe acest criteriou să nu îi acorde azil politic și să o expedieze în România. Eu nu exclud ca autoritățile din Costa Rica să grăbească procedura. Acel termen de un an era un termen maxim în care îi putea fi examinată cererea de azil”, a explicat Liviu Avram.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri