Caută
Close this search box.

Primăria Capitalei a semnat contractul cu Otokar. Primele autobuze, în octombrie ajung în București

soferi

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, au semnat contractul pentru achiziţionarea celor 400 de autobuze.

„Până la sfârşitul acestui an, din cele 400 de autobuze achiziţionate vor veni la Bucureşti o sută de unităţi, începând cu luna octombrie. Până la sfârşitul anului viitor vor veni toate cele 400 de autobuze. (…) Suma totală a acestei tranzacţii este de o sută de milioane de euro plus TVA. Cred că este un preţ corect, mai ales având în vedere faptul că ne-am dorit ca aceste autobuze să fie fiabile, să fie realizate de o companie care aduce o garanţie pentru calitatea acestor produse, astfel încât nu ne-am mărginit la a alege – aşa cum s-a întâmplat, din nefericire, cu alte achiziţii, chiar şi la Primăria Capitalei – preţul cel mai mic, ci dimpotrivă, ne-am gândit că un calcul corect trebuie să fie: 50% pondere calitatea tehnică şi 50% preţul acestor autobuze”, a spus Firea.

Anterior, pe 11 mai, primarul general declarase că îşi doreşte ca „în această vară, să avem primele autobuze noi şi moderne în Capitală”. Doar că oficialii turci anunţaseră deja că „primele 40 de autobuze vor ajunge la cinci luni după semnare şi restul în perioada contractului”. Prin urmare era deja limpede că primele autobuze nu vor putea ajunge în România mai devreme de luna octombrie. Rămâne de văzut dacă, şi atunci, vor fi doar 40 sau 100.

Firea a reamintit că Municipalitatea mai intenţionează să achiziţioneze: 100 de autobuze electrice noi, 100 de tramvaie, 100 de autobuze pe gaz natural comprimat şi 100 de troleibuze. „Deja tramvaiele au fost urcate pe o axă importantă, am aplicat deja şi vor fi achiziţionate cu fonduri europene”, a precizat ea.

Garanţia autobuzelor este de opt ani. Primarul general a mai precizat că datorită GPS-ului cu care vor fi dotate maşinile, bucureştenii vor putea şti când pleacă fiecare vehicul din staţie şi când urmează să ajungă la destinaţie. De altfel, în anumite zone ale Capitalei, în staţiile de autobuz şi tramvai au fost deja montate ecrane pe care vor putea fi anunţate orele de sosire în staţie ale mijloacelor de transport în comun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri