Caută
Close this search box.

Scandal uriaș în fotbal: retrogradare decisă de arbitri

Conform opiniilor unor specialiști dintre cei mai avizați, precum Adrian Porumboiu sau Ion Crăciunescu, arbitrul Sebastian Colțescu a acordat un penalty totalmente eronat celor de la FC Voluntari, pe finalul meciului cu Juventus București, scor 2-2. Golul marcat astfel a făcut ca Voluntari să se salveze ca prin minune de la retrogradare, în locul grupării ilfovene cea care ia drumul ligii secunde fiind acum ACS Poli Timișoara. Astfel, președintele lui ACS Poli, Radu Birlică, a anunțat că bănățenii caută în aceste zile termenii legali de a depune plângere penală împotriva arbitrului.

„Anul acesta s-a dorit ca retrogradarea să fie decisă de arbitri, nu pe teren. Ne dorim ca în viitor lucrurile să fie corecte. Este jenant ceea ce s-a întâmplat la Voluntari. Studiem împreună cu anumiți avocați să facem plângere penală împotriva lui Sebastian Colțescu.

Sperăm să existe cadrul legal să facem plângere penală împotriva lui. Ok, ne asumăm eșecul, dar ceea ce s-a întâmplat în ultimele etape nu e în regulă. Păi să ne uităm la comentariile oamenilor abilitați să vorbească de arbitraj.

Domnul Porumboiu, Crăciunescu, oameni care au o competență în a vorbi despre arbitraj, toți s-au pus de acord că nu a fost în regulă. Ne gândim foarte bine, vom lua o decizie zilele viitoare. I-am anunțat verbal și pe secretarul general al FRF și pe domnul Deaconu despre demersul pe care îl facem.

Dacă s-a ajuns ca arbitrajul românesc să fie condus de un grec, atunci oameni care bagă bani în fotbal, cum sunt Gigi Becali și alți patroni, au perfectă dreptate să nu fie de acord cu asta și când cer ca fotbalul românesc să fie condus de români. Mai ales că avem oameni competenți, fără interese”, a declarat, tranșant, președintele lui ACS Poli, Radu Birlică, pentru site-ul GSP.RO. (foto prosport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri