Caută
Close this search box.

Canada tot mai aproape de legalizarea marijuanei

Un obstacol legislativ cheie a fost adoptat, deoarece Canada se apropie de legalizarea canabisului de agrement (drog ușor), informează BBC.

Senatorii canadieni au adoptat Legea cu privire la canabis cu 56 voturi pentru și 30 de voturi împotrivă și o abținere după ce au studiat legislația de referință timp de șase luni. Primul ministru Justin Trudeau s-a angajat să legalizeze marijuana până în această vară.

Canada va fi prima națiune G7 care va legaliza utilizarea recreațională a medicamentului. Utilizarea medicală a fost legală din 2001.

Votul de joi trimite proiectul de lege la Camera Comunelor, unde parlamentarii vor decide dacă vor accepta zeci de amendamente adăugate la legislație de către Senat. Votul a fost preconizat să fie aproape, iar guvernul Trudeau, miercuri, a mers mai departe pentru a consolida sprijinul asigurând senatorilor autohtoni că va aborda preocupări semnificative pe care le-au avut cu proiectul de lege. Aceasta a inclus angajarea mai multor resurse pentru sănătatea mintală și serviciile de dependență pentru persoanele indigene din Canada. Canadienii vor trebui să aștepte până la 12 săptămâni după ce proiectul de lege devine în sfârșit lege înainte de a putea cumpăra canabis de agrement.

Provinciile și teritoriile canadiene sunt responsabile de diversele elemente ale pieței cu amănuntul, inclusiv de modul în care se va vinde marijuana și de faptul dacă utilizatorii pot fuma în public. Se așteaptă ca aceștia să aibă nevoie de acest timp pentru a crea noua piață. Diferite estimări sugerează că canadienii vor putea cumpăra canabis în mod legal până la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Canadienii, în special tinerii, se numără printre cei mai grei utilizatori ai marijuanei din lume. Ottawa declară că miza legală, în cadrul unui nou regim de reglementare strictă, va face mai ușor să țină canabisul departe de tineri, să priveze crima organizată de bani pentru droguri, să reducă povara poliției și a sistemului judiciar și să îmbunătățească sănătatea publică.

Proiectul domnului Trudeau de a legaliza marijuana de agrement a alimentat investițiile și speculațiile în sectorul canabisului, cultivatorii precum Aphria și Canopy Growth devenind preferații de pe piața de capital.

Marijuana medicala a fost legala în Canada din 2001 și este cultivată de producători federali autorizați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri