Caută
Close this search box.

Românii din străinătate nu mai trimit bani în ţară pentru familii

pensiile speciale

Românii care lucrează în străinătate nu mai trimit bani în ţară pentru familii.

FOTO: contrasens.com

Dacă în anii trecuţi trimiteau bani în ţară pentru a-şi ajuta familia, sumele sunt folosite acum pentru investiţii, spune chiar guvernatorul BNR. Iar asta are un efect pozitiv asupra întregii economii.

Doar anul trecut, aceştia au trimis în ţară aproape 3,8 miliarde de euro, cu 20 la sută mai mult faţă de 2016. În plus, Italia şi Spania nu se mai numără printre statele preferate de cei care decid să ia viaţa de la capăt peste hotare, ci ţările nordice.

„Iniţial erau pentru a ajuta familiile din România. Cu timpul s-a constatat că sunt pentru că oamenii au vrut să facă mici investiţii, au vrut să facă casă, din patriotism, din aspiraţie, că vor reveni cândva în ţară.

Uitându-te şi mai atent la aceste cifre, constaţi că unii au remis bani pentru a începe în România mici activităţi de afaceri. Un lucru foarte bun, acelea chiar sunt investiţii, investiţii productive.

O bună parte din migranţi au plecat din sate şi probabil că vor să deschidă la întoarcerea în ţară afaceri în agricultură, ar avea un efect pozitiv extraordinar, potenţialul agricul al României este clar subvalorificat şi la fel de bune ar fi investiţiile mici, pentru că ele ar stabiliza forţa de muncă”, susţine Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, potrivit digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri