Caută
Close this search box.

CTP: „Spiritul Nadal” a trăit în Simona Halep în finală VIDEO

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre victoria legendară a Simonei Halep din finala de Roland Garros.

FOTO: gsp.ro/ Raed Krishan

Roxana Lăzărescu, prezentator Digi24: Cum a fost revenirea, când a fost declicul?

Cristian Tudor Popescu: A fost un prim set foarte greu. Simona nu a revenit. A fost egală cu sine. Poate cu un mic plus în partea finală a setului 2. Dar în rest, Simona a jucat la fel. De dincolo, lucrurile au venit diferit.

În primul set, Sloane Stephens a facut un tenis dureros pentru mine, incredibil. A lovit cu o ușurință formidabilă din pricina brațelor ei foarte puternice, comparabile cu ale Serenei Williams. I se și spune „mica Serenă”. A reușit să lovească din poziții din care nu era așezată cu corpul. Să trimită niște torpile de o viteză și de o adâncime inspăimântătoare și, în același timp, să recupereze niste mingi. Mă așteptam la niște lovituri foarte dure de atac din partea lui Stephens, dar m-a suprins dureros capciatatea ei defensivă, făcând foarte grea sarcina Simonei.

Mă uitam tot timpul la Simona să văd cum arată pe teren. A jucat la fel. A spus că vrea să dea totul, să nu aibă regret.

A păstrat aceeași atitudine ofensivă. Nu a făcut pasul înapoi sub loviturile de baros ale amricancei. Nu s-a dus în defensivă. Când cineva se năpustește asupra ta cu asemenea lovitură, instinctul îți spune să intri în defensivă. Nu. Simona a jucat la fel, și în primul set și în al doilea și în al treilea. Până la urmă, zidul Stephens s-a spart. Asta am așteptat.

Zic, nu se poate ca zona în care se afla Stephens de a trimite atâtea mingi tari să nu se crape dacă Simona rămâne tare în cuget și nu cedează. Asta s-a întâmplat.

Roxana Lăzărescu: Ce urmează?

Cristian Tudor Popescu: Îmi închipui că urmează și alte titluri de grand slam după această descătușare a Simonei. Ea poate să spună acum, „știu cum se câștigă un grand slam”.

O văd pe Simona în multe finale grand slam și alte turnee. Așa cum arată Simona acum, poate să cunoască o perioadă de 1 an 2, poate chiar mai mult de dominație autoritară în tenisul mondial, după cum spunea și Mats Wilander. Adică de a fi cea mai bună jucătoare din lume, nu doar nr 1 din lume, ci cu adevărat cea mai bună jucătoare din lume, așa cum au fost puține de-a lungul istoriei.

Roxana Lăzărescu: O doare înfrângerea atât de mult încât să nu mai permită eșecuri?

Nu de asta va face mare performanță, ci pentru că unde s-a dus ea după semifinala cu Muguruza? În loja lui Țiriac să se uite la Nadal.

Nu avea unde să se ducă să o vada pe Serena Wiliams. S-a dus să vadă echivalentul masculin al Serenei Wiliams. Nadal nu a făcut cadou nicio minge în toată viața lui în tenis. Acest om e jucătorul care joacă fiecare punct ca și cum ar fi minge de meci. Joacă la fel dacă e 6-0 pentru el sau 0-6. E cufundat total în tenis. De aceea s-a dus acolo. O inspira Nadal.

Ați văzut-o că nu a făcut nici un cadou. A luptat pentru fiecare punct, ca Nadal spre mingi, pe care toți le consideră pierdute și ea le-a recuperat, și asta contează enorm în tenis. Măcar a atins-o cu rama. Nu a reușit să o trimită peste plasă, dar măcar a atins-o.

Acesta e „spiritul Nadal” care a trăit în Simona în această finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri